vistada wireless baglantı sorunu

ahoberries
21-07-2008, 21:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhaba ben bir packard bell notebook kullanıcısıyım ve ethernetle cok rahat internete girerken "intel wireless wifi link 4965AGN" markalı bagdastırıcımla guvenliksiz bir ağa baglanamıyorum.daha dogrusu baglantı gerceklesıyor ama internet baglantısı kurulamıyor yalnızca yerel baglantı olusuyor.yurtdısı forumlarına bı goz attım ve bunun vistanın açıgı oldugu soylenıyor bır baska turk sıtede ıse intelın xp driverı yuklendıgınde sorunun cozulecegı yazıyor fakat aygıt yonetıcısınden surucu guncellenmesı yapılamıyor su an kı surucunun en guncel oldugunu belırten bır uyarı gelıyor.
acaba aranızda benımle aynı durumda olup bı sekılde halleden ya da sorunumun cozumunu bılen var mı?ayrıca dns ve ip ayarlarını manuel ayarlamayı,ıp6v yı pasıflestırmeyı denedım fayda etmıyor sımdıden sonsuz tesekkurler.

FALEZ
23-07-2008, 18:05   |  #2  
Üye
70 mesaj

Baglandıgın agın sinyal gücü düşükse bundan kaynaklanıyor olabilir.Pcin vista yuklu geldiyse driverla ilgili bi sorunda olacagını hic sanmiyorum.Buyuk ihtimalle sorun sinyal gucunun zayıflıgından kaynaklanıyordur.

ahoberries
23-07-2008, 23:19   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

hocam yabancı forumlarda vistanın dns yapılandırmasıyla alakalı bi eksiği oldugundan bahsediliyor.xp ye geçiş ile duzelicegi soylenıyor.ama ben driverlarla da ugrasmak istemedigimden ethernet ile baglanıyotum sorun olmuyo tesekkur ederım yıne de.

konuk87
29-07-2008, 03:17   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

bağlandığın ağ internet bağlantısı olmayabilyor bende aynı sorunu yaşadım ağa baglanıyosun fakat  internete giremiyosun...ağ ve paylaşım merkezinden görebilirsin internete bağlı olup olmadığını

ebi82
25-06-2009, 11:36   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar sorunu şu şekilde kesin çözmüş bulunmaktayım. ethernetten ve kablosuzdan internete çıkış yapamıyordum. iki ağın da özelliklerinden ipv6 nın gelişimiş özelliklerine DNS olarak 195.175.39.39 girerek int çıkış yapabildim kesin çözüm.

bilgi paylaşıldıkça çoğalır...