Vistada Wirelessla internete bağlanma

tayfunevcil
07-05-2007, 20:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

merhaba arkadaşlar uzun süredir uğraştığım ve üstesinden gelemediğim bir sorunumu paylaşmak istiyorum sizlerle ve yardımlarınızı bekliyorum

şimdi ilk olarak wireless la karşı bilgisayarı görüyorum vistadayken ama bir türlü internete giremiyorum sadece yerel bağlantı yapıyor internet yok nasıl int. bağlantısını açıcağımı bir türlü anlayamadım bunu yerel ağ kablosuyla yaparkende yaşadım görüyor fakat internete izin vermiyor yine....

bu arada xp ile rahatça girdim....

Son Düzenleme: tayfunevcil ~ 07 Mayıs 2007 20:28
black_flood
07-05-2007, 22:43   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

vistabın sürücü problemi yada network tanımlama sorunu var bu genelde olan sorunlar wireless algılayıcı adaptör markası nedir acaba?? airties marka adaptörlerde bu sorunlar yok ama us robotics'lerde sorun çıkarıyor sürücüden dolayı.

bosluk
07-05-2007, 23:03   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Saat ağ simgesi ---> Ağ ve Paylaşım merkezi ---> Özelleştir sekmesi altındaki iki seçenekten konum türü olarak Özel'i seçmeyi bir deneyin. (Tabi ana bilgisayardaki internet bağlantınızı bağlantı ayarlarınızdan paylaşıma ayarladığınızı da varsayıyorum)

tayfunevcil
07-05-2007, 23:11   |  #4  
OP Taze Üye
16 mesaj
black_flood
vistabın sürücü problemi yada network tanımlama sorunu var bu genelde olan sorunlar wireless algılayıcı adaptör markası nedir acaba?? airties marka adaptörlerde bu sorunlar yok ama us robotics'lerde sorun çıkarıyor sürücüden dolayı.
ben okulda girmeye çalışıyorum kampüste varda xp ile girdim ama vistayla olmadı bu arada modemi vista tanıyor

tayfunevcil
07-05-2007, 23:15   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj
bosluk
Saat ağ simgesi ---> Ağ ve Paylaşım merkezi ---> Özelleştir sekmesi altındaki iki seçenekten konum türü olarak Özel'i seçmeyi bir deneyin. (Tabi ana bilgisayardaki internet bağlantınızı bağlantı ayarlarınızdan paylaşıma ayarladığınızı da varsayıyorum)
işe yaramadaı bu arada evde de iki bilgisayar var şuan ikisindede vista var

benimki xp ikende vistadan interneti alamamıştım

aydın_tolkın
07-05-2007, 23:54   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba...bende de benzer sorun var... bazı kablosuz bağlantılar gerçekleşmiyor...microsoft bunu'yasal görünüp...olmayanlara tepki' falan diyor...ama alakası yok...basbayağı kablosuz yasal modemin yanından bile bağlanamıyorum...şöyle?benim norebook'la wirless modem irtibatlanıyor,ama internet çıkışı yok...(gönderiyor,ama alamıyor)...sorun giderme'yi çalıştırınca da netice yok...:(

bir bilen varsa lütfen aydınlatsın... selamlar

tayfunevcil
07-05-2007, 23:59   |  #7  
OP Taze Üye
16 mesaj

yanlız arkadaşın birindede vista vardı o bikaç ayarlama yaptım dedi girdim dedi o gün xp yüklüydü gösteremedi

black_flood
08-05-2007, 11:03   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bendeki vistada wireless sorunu yok ama şunuda belirteyim büyük ihtimallen xpdeki network adaptör seçme sorunu var vistadada bazen ethernet kartlarındada yapıyor.

tayfunevcil
08-05-2007, 16:41   |  #9  
OP Taze Üye
16 mesaj

sorunu otomatikmen çözdü vista nasıl çözdüğünü bende anlamadım valla umarım bidaha böyle birşey yaşamam