vistadaki güç yönetimi

HPQ-User
21-02-2008, 06:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sinem sormuş:
merhaba, ben ilköğretimde bilgisayar öğretmeniyim, okulumuzdaki bilgisayarlarda vista yüklü. ve sık sık donma sorunu yaşıyoruz... fare (işaretçi) oynamıyor, klavye işlemiyor. fakat bilgisayar mı donuyo yoksa güç yönetiminden kaynaklanan bir problem mi var anlamış değilim... makinaları resetlemek zorunda kalıyorum... ne yapabilirim? yardımcı olursanız çook sevinirim. Ayrıca vista ve office 2007 ayrıntılarını doküman şeklinde anlayabileceğim bi kaynek tavsiye ederseniz büyük yardımcı olmuş olursunuz... Şimdiden teşekkürler!

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel E6600 işlemci, 2 Gb RAM,160Gb HDD, anakart ve diğer donanım parçalarını hatırlayamıyorum....

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)

Borga-x
21-02-2008, 08:35   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Vista yetersiz ram'den donar dicem sizde 2GB ram var. Eger mumkunse Vısta'ları tekrar yukleyın. PSU kaynaklı bır sorun olabılır. Kasa ıcındekı guc kaynagı dandık ve duşuk Watt ureten bır PSU ıse en az 400W'lık bır PSU taktırmanızı onerırım. Ne yazıkki okullara satılan butun bılgısayarlarda bu tıp dandık kasalar kullanılır fıyattan kırmak ıcın ama bazende butun sıstem çalışmaz hale gelır. Bence PSU'lardan bırını değiştirin eger hala donma yapıyorsa Sistemleri en baştan kurun derim.

Banned
21-02-2008, 11:10   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Doktorluğun % 90 nı teşhis %10 u tedavi imiş.Bu nedenle öncelikle sebebi tam olarak anlamamız gerekir. Şahsen ilk düşüncelerim sisteminizde yazılımsal proplem olduğunu düşünmekteyim özellikle benimde başıma gelen yanlış sürücü yüklemeye  veya  ntune gibi sistem yapılandırmaya bağlı yazılımlarda vista sistem koruması devreye girerek işlemi engellemekte fakat sonlandıramamaktadır buna bağlı olarakta tam sistem donması yaşanmakta tam tepkisiz kalan pc ancak resetlemeyle normalleşmektedir.  Daha açık bilgiler verirseniz daha açık şekilde çözüm sunabiliriz bu nedenle tavsiyede bulunmadan önce bazı bililer almak istiyorum
1. Donma esnasında ctrl+alt+dlete komutu çalışıyormu yoksa tamamen mi tepkisiz kalmakta?
2. Donma esnasında görev yöneticisine ulaşabiliyorsanız o esnada işlemci kullanım miktarı ne ?
3. Bu donma olayları herhangi  bir vakitte olabiliyormu, yoksa özellikle uyku modundan çıkarken, bir program vs çalıştırırken mi olmakta ?
4. Bilgisyarlarda yerel ağ ve yerel ağda kullanılan ortak yazılımlar varmı?

devilsunti
21-02-2008, 12:03   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

khramn arkadasima tamamen katilmaktayim. cok dogru yazmis.

sinem_27
28-02-2008, 16:53   |  #5  
Yeni Üye
20 mesaj
khramn
Doktorluğun % 90 nı teşhis %10 u tedavi imiş.Bu nedenle öncelikle sebebi tam olarak anlamamız gerekir. Şahsen ilk düşüncelerim sisteminizde yazılımsal proplem olduğunu düşünmekteyim özellikle benimde başıma gelen yanlış sürücü yüklemeye  veya  ntune gibi sistem yapılandırmaya bağlı yazılımlarda vista sistem koruması devreye girerek işlemi engellemekte fakat sonlandıramamaktadır buna bağlı olarakta tam sistem donması yaşanmakta tam tepkisiz kalan pc ancak resetlemeyle normalleşmektedir.  Daha açık bilgiler verirseniz daha açık şekilde çözüm sunabiliriz bu nedenle tavsiyede bulunmadan önce bazı bililer almak istiyorum
1. Donma esnasında ctrl+alt+dlete komutu çalışıyormu yoksa tamamen mi tepkisiz kalmakta?
2. Donma esnasında görev yöneticisine ulaşabiliyorsanız o esnada işlemci kullanım miktarı ne ?
3. Bu donma olayları herhangi  bir vakitte olabiliyormu, yoksa özellikle uyku modundan çıkarken, bir program vs çalıştırırken mi olmakta ?
4. Bilgisyarlarda yerel ağ ve yerel ağda kullanılan ortak yazılımlar varmı?
Cevaplıyoruuuuum:1- Ctrl + alt + del komutu çalışıyo olsaydı klavye işlemiyooo demezdim
2- görev yöneticisine ulaşamıyorum :D bırakın görev yöneticisine ulaşmayı ekran koruyucundan bile çıkamadığı oluyooo
3- hangi program olursa olsun(okulda özellikle ilköğretimde Word Excel ve paint öğretmekle meşguluz) donma yaşanıyor, program açıkken de oluyor, uyku modundan çıkmasını istediğimde de oluyor...
4- lab.da ağ kurulu ama ortak kullanılan bir program falan yok. (internet dışında) zannetmiyorum... alt tarafı 15 bilgisayarlı bir lab. yani...
teşhis için başka ne öğrenmek isterdiniz?

sinem_27
28-02-2008, 16:56   |  #6  
Yeni Üye
20 mesaj

sayın Borga-x, söylediklerinizi yapmak olanaksız (En azından benim yapmam olanaksız) çünkü bilgisayar lab.mız 2 yıl garantili, bilgisayarların, teknik servisin dışında dokunulması YASAK denilebilir. ve lab. ulaştırma bakanlığı tarafından kuruldu... teknik servis oluşturulmasını beklemekteyiz... Buradan duyurulur.. çünkü tek sorunumuz bu değil... Sistem hatalarıyla da ugrasıyoruz ve de yardım alamıyorum!!!

Son Düzenleme: sinem_27 ~ 28 Şubat 2008 16:58
swordmaster_65
28-02-2008, 17:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Borga abinin anlattıgı gibi donanımsal bir sorun var gibi duruyor ve bunu çözmek için kasayı açmak parca denemesi yapmak şart ama bu garantiyi bozuyorsa bizim pek yardımımız dokunmucak size teknik servisi beklemekten baska çare yok gibi:(

Banned
28-02-2008, 18:47   |  #8  
Banlandı
5,777 mesaj

Teşekkür ederim istediğim bilgileri vermişsiniz.Teşhisimi yaptım. Lakin tedavi için birazcık saygı isterdim. Yıllarımı vererek kazanmış olduğum birikimimi neden bana saygı göstermeyen ukala birisi için ellerimi üzerek klavyemi bozarak harcayım ki.Ben erinmemiş vakit harcamış yanlış yönlerdirme yapmayaım sorunu çözelim diye o kadar yazmışım vatandaş çıkmış ukalalık taslıyor. O vakit siz çözün kolay gelsin.

Küçük bir yol göstereyim benden olsun : Microsoft özellikle oem pc lerde karşılaşılan bu tür donma. uyku modundan çıkışta kilitlenme hatalarına karşı bir yama yayınlamıştı hadi arayın bakalım bulabilecekmisiniz ?

Son Düzenleme: khramn ~ 28 Şubat 2008 18:53
sinem_27
28-02-2008, 18:59   |  #9  
Yeni Üye
20 mesaj
khramn
Teşekkür ederim istediğim bilgileri vermişsiniz.Teşhisimi yaptım. Lakin tedavi için birazcık saygı isterdim. Yıllarımı vererek kazanmış olduğum birikimimi neden bana saygı göstermeyen ukala birisi için ellerimi üzerek klavyemi bozarak harcayım ki.Ben erinmemiş vakit harcamış yanlış yönlerdirme yapmayaım sorunu çözelim diye o kadar yazmışım vatandaş çıkmış ukalalık taslıyor. O vakit siz çözün kolay gelsin.

Küçük bir yol göstereyim benden olsun : Microsoft özellikle oem pc lerde karşılaşılan bu tür donma. uyku modundan çıkışta kilitlenme hatalarına karşı bir yama yayınlamıştı hadi arayın bakalım bulabilecekmisiniz ?

ukalalık olarak adlandırdığınız cümleler sizin yanlış soru sormanızdan kayanklanıyor sanırım.... birisi bana bilgisayar donuyor derse zaten klavyenin ya da farenin işlem yapmadığından , ve başka program çalıştırılamadığı anlarım.Sizin ne anladığınızı cidden merak ettim. ve ben burada sorunlarıma yanıt arıyorum,kimseye ukalalık yapma niyetinde değilim. ama kimsenin benimle dalga geçmesine de müsade etmem. Kusura bakmayın...

Banned
28-02-2008, 19:38   |  #10  
Banlandı
5,777 mesaj

demekki siz vistanın programların çalışmayı durdurmasına bağlı donmalarda Ctrl+Alt+Delete kombinasyonu kullanıldığında explorer.exe den bağımsız çalışarak login penceresinde sistem görev seçenekleri açtığını bilmiyorsunuz. Tabi bunnu sorarak benim amacımın donanım hatasımı yoksa yazılım hatasımı ayırt etmeye çalıştığımıda anlamadınız. Amaaaannn size kolay gelsin, sıktı beni . Benden yana sizden özür bilseydim hiç mesaj yazmazdım. umarım çözebilirsiniz.

sinem_27
28-02-2008, 19:45   |  #11  
Yeni Üye
20 mesaj

evet bilmiyorum... vistayı ancak okulda kullanabiliyorum ve daha bu 3. haftamdı vistayla yeni tanıştım... şimdi de siz ukalalık yapıyorsunuz farkındaysanız:D siz soruyu vista da ctrl + alt + del şu şu şu işler için de kullanılıyo diye açıklayarak sorsaydınız farklı cevaplar alırdınız...

sinem_27
01-03-2008, 15:04   |  #12  
Yeni Üye
20 mesaj

bilginiz olsun diye söylüyorum ctrl + alt + del çalışmıyoooR!!!

tayfur58
04-08-2009, 11:17   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

Bilgisayardan anlamadığım için forum katibine ciddi ciddi sorucam bir türlü derdime derman bulamadım herhangi bir işlem yaparken işlemden çıkarken oyun olsun internet olsun donma yaşıyorum yöneticiye giremiyorum tamamen kitleniyor.ctl del çalışmıyor.resetleyip açmaktan başka çarem yok çare bulun program adı söyleyin veya windows güncellemsi yapayımmı xp kullanıyorum düz