vistadan windows 7 ye geçme sorunu

prom
12-11-2010, 20:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

merhaba.öncelikle diğer açılan "vistadan windows 7 ye geçiş"adlı başlıklara baktığımı belirtmek isterim.birçok programı kulllanmama rağmen bilgisayar kurumu vb.şeylerde acemiyim.ama bunun aşmam gerektiğinin bilincinde olduğumdan bilgisayarıma format atmayı denedim.biostan gerekkli ayarları yaptım.iso dosyasını kalıp dosyası olarak dvd ye yazdırdım.pc açıldığı zaman dvd den okumasını istiyormusun gibi bir yazı çıkıyor. ben de enter tuşuna basıyorum ama sonra pc oturum açma karşıma çıkıyor.bugün bir bilgisayarcıya gittim ve neden kuramadığımı sordum(arkadaşım bana vermiş olduğu dosyayla üç bilgisayara format atmıştı)yetkili kişi bana bunu yapmak için ekran kartı(ve daha bir sürü şey saydı...)bunlarda ayarlama yapılması gerektiğini,benim sürücümde ise sadece vista yüklü olduğunu ve bu ayarların yüklü olmadığını söyledi.açıkcası güvenemedim.neden format atamıyorum anlamış değilim.vista 32 bit kullanıyorum bu arada .

vmesut
12-11-2010, 20:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Ekran kartında bir ayarlama yapmak gerekmiyor kurulum için. Yapman gereken bilgisayarını açtığında işletim sistemi yüklenmeye başlanmadan F12 ye (bu başka bi düğme de olabilir bios ekranında belirtilir önyükleme seçeneği) basıp dvd sürücüsünü seçmek. Kurulum bittikten sonra ekran kartı gibi ilgili donanım sürücülerini yüklersin.

prom
12-11-2010, 20:51   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

ama ben biostan ayarlamaları yaptım.ekran belirmeden tuşa da basıyorum ama olmuyor.sebebi dvd okuyucumdan kaynaklanıyorsa flashla mı format atmam gerekir?