Yeni Çıkacak olan Windows Vista Service Pack 2 de olması gereken ler sizce neler Görüşlerinizi almak istiyorum.
Vistanın SP2'si Sizce nasıl olmalı?
Ben sp1de bir sorun göremiyorum üstüne ekleyecek çok bişey kalmadı bence..
Xp sp1 de hiçbir ekstra özellik ve fazla bir sistem geliştirmesi yoktu. Vista sp1 de hiç yok. Mutlaka UAC gibi sıkıcı ekleri geliştirilmeli. Hala özellikle eski kurulumsuz çalışan yazılımlara uyum sorunu var düzeltilmeli. Tabiki DX 11 artık farketmek isteriz.Disk birleştiricisi hala yetersiz vs. vs. arayınca eksik çok. Hani windows 7 ile gelecek eklerdende koysalar iyi olacaktır.
khramnXp sp1 de hiçbir ekstra özellik ve fazla bir sistem geliştirmesi yoktu. Vista sp1 de hiç yok. Mutlaka UAC gibi sıkıcı ekleri geliştirilmeli. Hala özellikle eski kurulumsuz çalışan yazılımlara uyum sorunu var düzeltilmeli. Tabiki DX 11 artık farketmek isteriz.Disk birleştiricisi hala yetersiz vs. vs. arayınca eksik çok. Hani windows 7 ile gelecek eklerdende koysalar iyi olacaktır."Xp sp1 de hiçbir ekstra özellik ve fazla bir sistem geliştirmesi yoktu."Şaka herhalde. 100 MB'lık paket boştu yani?
"Vista sp1 de hiç yok." 500 MB2lık güvenlik, performans ve stabilite paketi de çöpe diyorsunuz yani?
"Hala özellikle eski kurulumsuz çalışan yazılımlara uyum sorunu var düzeltilmeli. "
Bana göre bu fil tarihinden kalma yazılımlar güncellenmeli.
Disk birleştiricisi ve DX11'e katılıyorum.
Her ne kadar güncelleme yapılsada aslında windows sistemleri tam olarak iyileştirilemez. Bence mikrosoft kodlarının bir kısmını açmalı. Belki bir yararımız dokunur...
ooo bize kalsa her şeyi isteriz :))
Aslında olması gereken çok özellik var.
ilk önce vistada olması düşünülen ama yer almayan yeni dosya sistemiyle başlayabilirler winfs idi heralde.
Başka İnternet Explorer 8 artık microsoftun da ie7sini yenilemesinin zamanı geldi.
media player12 olabilir dx11 de tabi
Recep BaltaşŞaka herhalde. 100 MB'lık paket boştu yani?Sizinde bahsettiğiniz üzere her iki SP1 de güvenlik, performans ve stabilite eksiklikleri ve sistemin yayınlanmasından sonra ortaya çıkan hataları düzeltmek için yayınlanmıştır, oysa başlıktan anlaşlacağı üzere soru SP2 içerisinde bulunması istenen ek özellikler üzerine.Ben SP1 ler işe yaramaz paketler demedim sadece içerisinde ekstra özellikler yok dedim ki XP SP2 ile gelen özellikler gibi vista için ekstra özellikleri SP2 de görebileceğimiz belirttim.Sonuçta düşüncem;"Vista sp1 de hiç yok." 500 MB2lık güvenlik, performans ve stabilite paketi de çöpe diyorsunuz yani?
SP1= Güvenlik, performans, uyum
SP2 =Uyum,stabilite,EK ÖZELLİK
Recep Baltaş"Xp sp1 de hiçbir ekstra özellik ve fazla bir sistem geliştirmesi yoktu."Aynen Katılıyorum!Şaka herhalde. 100 MB'lık paket boştu yani?
"Vista sp1 de hiç yok." 500 MB2lık güvenlik, performans ve stabilite paketi de çöpe diyorsunuz yani?
"Hala özellikle eski kurulumsuz çalışan yazılımlara uyum sorunu var düzeltilmeli. "
Bana göre bu fil tarihinden kalma yazılımlar güncellenmeli.
Disk birleştiricisi ve DX11'e katılıyorum.
Disk birleştiricisi ve DX11'e sonuna kadar katılıyorum. XP'ye nazaran her zaman Vista'yı tercih ederim ama disk birleştiricisi konusunda neden bu kadar geriye gidildiği hakkında hiç fikrim yoktu ama bunların sadece bizim için değil genel için yapıldığını düşünürsek daha basit bir disk birleştiricisi yapmak istemişler. (Genel diyerek kastettiğim diğer ülkeler çünkü tarayıcı satın alıp bilgisayar monitöründen tarama yapmak isteyen zihniyet için XP'de ki disk birleştiricisinin çok karmaşık kalması normal bana göre bu yüzden kendi kendine birleştirme yapan basit bir sistem geliştirmişler). Ayrıca disk birleştirmesine ek olarak kaldırılan programların kayıt bilgilerini de kayıt defterinden kaldıran bir "uninstaller", daha nitelikli bir disk temizleyicisi (programların veya windows'un bıraktığı dosyaları temizlemek için), disk birleştiricisine eklenebilecek bir kayıt defteri birleştiricisi ve UAC kapatılsa dahi izin verilmeyen komut satırı komutlarının düzeltilmesi (mesela yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı komut satırından "debug" komutunu kullanarak geri almanıza vista kesinlikle izin vermiyor.)
SP2'nin Ön Betası yayınlanmış zaten ben denemedim deneyen varsa paylaşsın lütfen.
Optimizasyon nedir?Acaba Kardeş
Vista zaten yeterince hızlı. Sadece şu dizinleme işini biraz daha hızlı olsa daha iyi olur.
Vista hızlı değil o sistemine bağlı bir özellik.
winta teması kesinlıkle windows 7 olmalı
vista nın şu ram doldurma sorununa bi el atarlarsa çok sevincez
Ewt ya PC'nin Ömrünü kısaltıyo Çok Kasıyo
yelkowanooo bize kalsa her şeyi isteriz :))Arkadaşım buyur winfs nedir bilgilen:
Aslında olması gereken çok özellik var.
ilk önce vistada olması düşünülen ama yer almayan yeni dosya sistemiyle başlayabilirler winfs idi heralde.
Başka İnternet Explorer 8 artık microsoftun da ie7sini yenilemesinin zamanı geldi.
media player12 olabilir dx11 de tabi
SoN_KraLvista nın şu ram doldurma sorununa bi el atarlarsa çok sevincezO bir sorun değilki.imzamdaki linke bakarsan sevinirim..Son Düzenleme: Fattur ~ 17 Kasım 2008 19:33