Vistaya Format Atmak-İşte Çözüm

Gur.Kem
29-08-2008, 20:05   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Benim günlerce cevabını aradığım bu basit sorunu bu yazımda çözüyoruz .

Bize gerekenler :

Hayatımızdan bezdirmiş,vista işletim sistemi yüklü bir bilgisayar.
Bir adet de Windows Vista Geri Yükleme Medyası.

İşte hepsi bu kadar .

Başlamadan önce bu geri yükleme medyasının ne olduğu hakkında bilgi vermek istiyorum .

Bu,bilgisayarınızla birlikte gelen bir cddir.Şu karışmasın,bu driver cdsi değildir.Bu cdnin üstüne(en azından benimkinin üstünde) şunlar yazar:

Sadece Vestel tarafından üretilenyeni bir PC ile verilir.
Windows Vista Home Premium 32 Bit.
Bu ürün için gereken destek Vestel tarafından sağlanmaktadır.

Evet bunun da ne olduğunu anladıktan sonra başlıyoruz;

1. Bu cdmizi oturumumuz açıkken takıyoruz.İnternet bağlantımızı kesiyoruz.
2. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz
3. Bilgsayar başlarken BİOS menüye giriyoruz.(Bu menüye benim bilgisayarımda F2 ile giriliyor.Ayrıntılı bilgi için Google Amca'ya başvurun)
4. BİOS Menüden Açılış ayarlarına geliyoruz,burdan sistemi başlatmak için CD/DVD Room seçeneğini PgUp tuşu yardımıyla üste getiriyoruz.(1.Sıraya)
5. Bunu yapıp kaydet ve çıkış deyince bilgisayar yeniden başlayacak.Açılışta CD'den önyükleme için bir tuşa basmanız istenecek.Tabiki bir tuşa basıyoruz.
6. Bastıktan sonra yeni bir ekran gelecek.Vista loading files gibi birşey yazıyordu sanırım.
7. Bu ekran da gittikten sonra dil,ülke,klavye,saat ayarlarınızı yapmanız istenecek.
8. Bunları yaptıktan sonra sistemi hangi diske kurmanızı istediğinizi soracak.Burda önemli bir adım var.Eğer bilgisayar dosyalarınızı yedek almak amacıyla herhangi bir sabit diske atmadıysanız,ordaki tüm diskleri silin.Böylece 2 kez vista kurulmuş olmayacak bilgiyarımıza.Daha sonra ordan boyutu biraz büyük olanlardan bir disk seçin ve ileri deyin.
9. Burda iş Vista'da.Yaklaşık 20-25 dk bilgisayar başından kalkın,çay kahve için.
10. 25 dk sonra bilgisayar başına gelince sizden kullanıcı adı ve şifresi isteyecek.(Bu ekranı göremiyorsanız görene kadar bekleyin birşeye dokunmadan) Bilgilerimizi giriyoruz.Daha sonra bilgisayar adı istiyor onu da yazın.
11. İşlemimi tamamdır,oturumumuzu açıyoruz.Kısa bir Masaüstünüz Hazırlanıyor... ekranında sonra oturumunuza erişebilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra Vista'nın ne kadar rahat bir sistem olduğunu anlayacaksınız :) Açılışta iki saat bekleme,bilgisayarın donma sorununa noktayı koyuyoruz :)

Son bir tavsiye,oyunlarınızı programlarınızı C: Sürücüsüne ve Sistemi kurduğunuz sürücüye yüklemeyin.Bunu yerine 15-20 gblik bir disk açın ve burayı kullanın.Sistem açısından oldukça faydalı.

Kolay gelsin,takıldığınız yerlerde yardımcı olabilirim.

http://www.gurkem.com/vistaya-format-atmak Kaynak göstermeden kullanmayın lütfen.

Son Düzenleme: Gur.Kem ~ 29 Ağustos 2008 20:26
ReFeRaNSs
29-08-2008, 20:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

saol güzel paylaşım olmuş

DaRWeLL
29-08-2008, 20:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

güzel paylaşım.bide uyarı yapıyım yüklenecek diski dogru seçin sonuçta benimki gibi 2 tane vistanız olabilir:D

I Love GS
29-08-2008, 20:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

benim laptopda hiç bir vista cdsi gelmedi driver cdside gelmedi
aradım teknik servisi bilgisyarınızın içinde siz yedeğini alcaksınız diyor:D

ReFeRaNSs
29-08-2008, 20:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj
I Love GS
benim laptopda hiç bir vista cdsi gelmedi driver cdside gelmedi
aradım teknik servisi bilgisyarınızın içinde siz yedeğini alcaksınız diyor:
laptoplarda D sürücüsünde veya başka bir sürücüde oluyor artık bu şelikde açılırken size soruyor yüklemek istermisiniz diye o şekilde

GazI_9o9
29-08-2008, 22:42   |  #6  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

sanırım burda Recovery Disk ten bahsediliyor.evet çok güzel ve faydalı bir ek.ama sadece laptoplarda işe yarar.toplama da işe yaramaz.zaten sadece laptoplarla verilir
BeğendimBeğendim
bu arada bu format değil ürün kurtarma dır.

Son Düzenleme: GazI_9o9 ~ 29 Ağustos 2008 22:44
Gur.Kem
30-08-2008, 11:41   |  #7  
OP Taze Üye
9 mesaj

güzel paylaşım.bide uyarı yapıyım yüklenecek diski dogru seçin sonuçta benimki gibi 2 tane vistanız olabilir:D

Aynen benim de başıma geldi.Onun için dedim tüm diskleri silin diye :)

bu arada bu format değil ürün kurtarma dır.

Valla benim için format demek bilgisayarı ilk aldığım hale getirmek demek . Bu da gayet yardımcı oluyor :)

malul
30-08-2008, 18:26   |  #8  
Yeni Üye
43 mesaj

iyi de benimki vestel değilki.

Gur.Kem
30-08-2008, 20:25   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

Ordaki markayı bilerek sansürlemedim,tam olarak neler yazdığını anlatabilmek için.Marka farketmez.

pctrans
31-08-2008, 09:35   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
542 mesaj

bizde acer var recovery disk sanırım laptoplarda oda 1 kereye mahsus olarak yapıla biliyor teknosa çalışanı oluşturayım size dedi 2 tane 4.7gb lik dvd ye çekti recovery disk bu kadarsa vista dvd si ne kadar kim bilir

Gur.Kem
31-08-2008, 20:39   |  #11  
OP Taze Üye
9 mesaj

Bence bilgisayarı alırken Driver cdsini ve bahsettiğim geri yükleme medyasını mutlaka temin edin . Bir de benim geri yükleme medyasının üstünde bu ürünün desteği Vstl bilgisayar tarafından sağlanır diyor.Siz de markanızın müşteri hizmetlerini arayın en kesin çözüm o bence temin etmek için.