Vistaya Kurtarma Dvd si ile format

ÇOKAY
23-10-2007, 09:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba Arkadaşlar
Ben Laptopta kurulu olan vista home premium işletim sistemini kurtarma dvd si ile sildim. Ve krulumu tamamladım.Ve harddiskim tek bölümden şuanda oluşuyor. ben bu 120 gb lık harddiski nasıl ikiye bölebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

GRaNZaT
23-10-2007, 10:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

Bunun için işlemi baştan yapman en sağlıklı çözüm. Zira bildiğim kadarı ile format atmadan disk bölme programları olsada sistem çökmesi, veri kaybı gibi kötü sonuçlar çok olası. O yüzden sen sistemini yeniden ve baştan kur, kurarken çıkan yönlendirici ekranda da harddiskini ikiye böl.

stern
23-10-2007, 10:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Merhaba

recovry dvdleri malesef vista kurulumunu kişiselleştirmiyor bu yüzden vista içersindeki disk bölme adımalrını kullanabilirsin bunun için bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve yönete gel burda disk yönetiminde bölümlemek istediğind diski sağ tıkla ve disk bölümlendirmeye gel sonrasında birim küçült sseçeneği ile ne kadarlık bir disk 2. partitiona ayarlıyacağını belirle ve diskini 2'ye bölmüş olacaksın veya daha kapsamlı olarak partition magic gibi programlar kullanabilirsin

iyi çalışmalar

h.ozgur
28-10-2007, 11:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
338 mesaj
stern
Merhaba

recovry dvdleri malesef vista kurulumunu kişiselleştirmiyor bu yüzden vista içersindeki disk bölme adımalrını kullanabilirsin bunun için bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve yönete gel burda disk yönetiminde bölümlemek istediğind diski sağ tıkla ve disk bölümlendirmeye gel sonrasında birim küçült sseçeneği ile ne kadarlık bir disk 2. partitiona ayarlıyacağını belirle ve diskini 2'ye bölmüş olacaksın veya daha kapsamlı olarak partition magic gibi programlar kullanabilirsin

iyi çalış

bu işlem işine yaradımı bilemiyorum ama şu kadarını söyleyeyim anladığım kadarıyla diskini bölümleyip formatı cye attığında diğer verilerinin kaybolmamasını istiyorsun fakat recovery ile format attığında tüm disk biçimlendiriliyor ve yedeklediğin veriler yine kayboluyor bunu önlemek için farklı adımlar uygulaman gerekiyor öncelikle bu durum için windows vista dvdsine ihtiyacın olacak ve burada bir dizi işlemler yapman gerekiyor. şimdilik daha fazla ayrıntısına girmeyeyim gereksiz bilgi vermek istemem kolay gelsin...

black_flood
28-10-2007, 12:15   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

sternin dediği en doğru ve sağlıklı yöntemdir. eğer sistemde spy yada virüs yok ise hiç bir veri kaybuı ve sıkıntı yaratmadan yapabilrsin.

ÇOKAY
30-10-2007, 00:09   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

Verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar.