acer notebook 4920G aldım vistalı.. bir süredir kullnıyorum hard disk ikiye bölünmüş durum da sistem yüklü olmayan tarafta silinmesini istemediğim dosyalarım var. xp kurmak istiyorum dosyalarım silinmeden bu mümkünmüdür acaba.. nasıl yapacağımı da alatırsanız daha bir şey* istemem.. şimdiden teşekkürler kolay gelsin..
VİSTAYA XP KURMAK İSTİOM AMA ..
Yeni işletim sistemi yeni hdd bölümü gerektirir.
FORMAT ATMAYI BİLİYORSAN WİNDOWS XP FORMAT CD SİNİ BAŞLAT ONDAN SONRA FORMAT BAŞLAMADAN SANA BÖLÜMLER CIKAR KARSINA YERELDİSKLERİN ALTTA ENTER YÜKLE D BÖLÜMÜ SİL F3 CIK YAZAR EGER YEREL DİSK C ÜZERİNDEYKEN ENTER YAPARSAN PC ÜZERİNDE İKİ FORMATIN OLUR WİSTA VW XP YADA SİLMEK İSTEMEDİN BÖLÜMLERİ Bİ KLASÖRDE TOPLA VE YERELDİSK D BUNA TAŞI FORMAT C YE ATILDIGI İCİN HİŞ Bİ ŞEYİN SİLİNMEZZZ EGER CÖZEMEZSEN YAZARSIN TEKRAR
ne gerek var kuruluma gir d ye gel enterla o zaman dosyaların orda kalır illaki windows kuracağın sabit disk bölümünü biçimlendirmen gerekmiyo ki
bide xp kurduğun zaman vista kullanılmaz olacak o konuyuda istersen anlatırım bana özel mesaj atarsan
özel mesaj bu butondan atılıyor
arkadaşlar bilgisayarımda vista yüklü geldi ben xp kullanmak istiyorum
bütün herşey C de
D de hp recovery var bende orayı hiç ellemiyorum
önemli olan dosyalarım var ve kaybetmek istemiyorum
lütfen yardımcı olun
diskimi bölsem önemli olan dosyalarımı (resim müzik video) yeni bölünen diske taşısam ve sonra xp kursam bilgilerim taşıdığım yerde olurlarmı. daha doğrusu taşıdığım yer orda olurmu
yani bölme işlemi yaptıktan sonra işletim sistemimi değiştirsem yinede bölünmüş olarak dururmu
bu işin işletim sistemi ile bir ilgisi varmı. lütfen yardım edin dosyalarımı kaybatbek istemiyorum hiç yedekleri yok
alchakboyarkadaşlar bilgisayarımda vista yüklü geldi ben xp kullanmak istiyorum1.si ne şekilde format atarsanız atın, recovery bölümü artık çalışmayacaktır.
bütün herşey C de
D de hp recovery var bende orayı hiç ellemiyorum
önemli olan dosyalarım var ve kaybetmek istemiyorum
lütfen yardımcı olun
diskimi bölsem önemli olan dosyalarımı (resim müzik video) yeni bölünen diske taşısam ve sonra xp kursam bilgilerim taşıdığım yerde olurlarmı. daha doğrusu taşıdığım yer orda olurmu
yani bölme işlemi yaptıktan sonra işletim sistemimi değiştirsem yinede bölünmüş olarak dururmu
bu işin işletim sistemi ile bir ilgisi varmı. lütfen yardım edin dosyalarımı kaybatbek istemiyorum hiç yedekleri2. si format atıp sistem kurmak ateşle oynamak gibidir, en küçük hatada tüm bilgiler silinebilir, 3-5 dvd içerisindeki bilgilerinizden dahamı kıymetli ? Çoğu zaman xp vista kurulu diskide içerisindekileride tanımamakta ve biçimlenmemiş disk olarak görmekte.
Tavsiyem;
1.si öncelikle tüm donanımınızın xp sürücüsü mevcutmu araştırın, varsa indirip yedekleyin.2. si gidip kendinize verilerinizi alacak kadar dvd alın tüm lazımları dvdlere yedekleyin. Veya başka bir bilgisayara, başka bir taşınabilir hdd, flaş disk vs. ye yedekleyin.
3.sü eğer elinizde Recovery dvd seti yoksa ve oluşturma seçeneği varsa (başlat tüm programlar, acer seçeneğinde) oluşturun, yoksa recovery işlemi yaparak sistemi sıfırlayın. Netten ghost 12 bootcd yazılımını indirip, cdye yazdırıp, sisteme kurun ve c diskinizin imajını başka hdd ye veya flaş diske alın (3-4 Gb tutacaktır)
4.sü xp cd sini takıp sistemi cd ile başlatın,şimdi kur ekranında R ye basarak kurtarma konsoluna geçin ve fixmbr ve fixboot komutlarını kullanın.
5. si cd ile sistemi yeniden başlatıp xp nizi kurun.
6.sı yedekleri geri yükleyin.
Son Düzenleme: khramn ~ 10 Mart 2009 01:11