ya arkadaşlar kusura bakmayın ben bilgisayardan çat pat anlarım fazla bilmem yani. benim sorunum vista yüklü c; yi formatlayamıyorum elimde vista dvd si yok vistayı silip yerine xp kurmak istiyorum internetten araştırdım boot falan diyorlar ama anlamıyorum lütfen yardımcı olun zor durumdayım şimdiden teşekkürler
vistayı formatlamak
Selamlar. Aslında kolay yöntemleri var Vista'yı kaldırmanın, ancak bir iki ufak yazılım kullandığımız ve işlem sırasında hem açılış sektörünü, hem de sürücünün alanını silip yeniden yazdığımız için bence bir teknik destek servisi ile durumu halledin :) Çat pat bilgi ile evet XP ve öncesi sistemleri kurabiliriz sorun olmadan ama, Vista kaldırıp XP yüklemek biraz problem yaratabilir :)
bosluk hiçbir problem olmuyor ama doğru kaldırırsan.XP CDsini takıp önyükleme yaptıracaksın ordan cyi biçimlendireceksin ve xpyi kuracaksın.Normal format atmayı bilen herkes yapabilir normal xpyi kuruyosun vista için özel bişey yapmana gerek yok.
bilgisayar açılışında xp cdsini tak F8 tuşuna birkaçkez bas ve önyükleme olarak cdnin takılı olduğu cd sürücüyü seç ardından ekranda cd'den önyükleme için bir tuşa bas yazısı çıkacaktır denileni yap ve artık karşına gelen ekranda yazılan yönergeleri takip et. Ek olarak xpyi kurmak için vistanın kurulu olduğu bölümü seç(yazdığına göre c)ve xpyi kur. dikkatli okuduğun takdirde sorunsuz kuracaksındır.sorun yaşadığın noktada foruma bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırız. kolay gelsin