arkadaşlar bu konuda defalarca yazılar yazıldı ama ben yınede sormadan edemıyorum.elımde acer ın 5715z vista işletım sistemi olan laptop var arkadaşımın.xp ye çevrılmesini istedi.defalarca xp olan gerek laptop gerek masaüstüne xp yükledim ama ilk defa vistadan xp ye bir laptopu çevirecem.neler farklı olanlar normal xp üzerine xp kurmaktan?nelere dikkat etmeliyim?.
vistayı xp yapmak
XP CD'sini takıp bilgisayarı başlatın....vs vs (Format atıp XP yüklemeyi biliyormuşsunuz, aynısı) :)
XP CD'si SP3 olursa yada CD içine SATA sürücüleri entegre ederseniz üzere XP'nin kurulumda SATA sabit diski görmesini sağlarsınız.(Bunuda biliyorsunuzdur zaten, Vista için değil.)
Neden dönüyorsunuz XP'ye herkes Windows 7'ye geçerken ?
valla benim tercihim değil.muhtemelen pc yavaş geliyor ve hızlanacağini düşünüyorlar.o yüzden xp yuklemek istiyorlar.halbuki 7 nin xp den hızlı çalıştığına yönelik yazılar okudum ama denemedim açıkcası.
neyse xp dediler xp yapalım:) aynen format atıyormuş gibi vistanın üzerine direkt yükleyebiliyoruz demek ki?elimdeki xp yazılımı sp3 bu arada.
önerilerin için teşekkür ederim ama mesele şıklık değil:) xp alışkanlık olsa gerek.bana kalsa w7 yi denerdim ama istedikleri benden vistayı,xp ye çevirmem.
yani sonuç olarak kullandığım xp cd si sp3 olduğu için ayrıca bir ayar yapmama gerek yok yani.bikaç yerde okudum sata eklemek gerekıyor bıostan ayar yapmak gerekıyor dıye de sp3 de gerek yok.saıt dısklerı görememe gıbı bir sorun olmaz heralde.
sonradan vistaya dönmek mümkün olur mu?yedekleme proramlarıyla driverleri şimdi yedeklesem xp için yada ilerde vista için işime yarar mı?
pekala bu laptoptaki vista orjinal.xp kurduktan sonra yeniden vistaya dönülmek istenmesi durumunda elimde lisanslı vista cd si yok.internetten bir vista indirsem makinanın altındaki keyi kullansam yine orjinal olur galiba vistası .