arkadaşlar bu programda ben 2 form kullanmak istiyom. birinci form'a bir buton koyup, bu butona tıklayınca 2. formu açmak istiyom. bunun kodu lazım bana
visual basic 2005 express edition
mhmmtarkadaşlar bu programda ben 2 form kullanmak istiyom. birinci form'a bir buton koyup, bu butona tıklayınca 2. formu açmak istiyom. bunun kodu lazım'Aşağıdaki kodu form1 içine ekleyip, form1 üzerine de bir buton ekleyin yeter.
tabi ikinci formuda eklemeyi unutmayın, projenize...Private Sub Command1_Click()
Form2.Show ' ikinci formun adını değiştirmediyseniz Form2 dir
End SubCommand1 ise form1 üzerine eklenen butona isim vermediyseniz adı genelde budur.
not: vb.net sürümünü kullanmadım yanlız mantık aynıdır.Son Düzenleme: KuaforPlus ~ 02 Kasım 2008 12:40
peki ekranda textbox'lara girdiğim bilgileri herhangi bir yere txt olarak nasıl kaydedebilirim.
Private Sub Command1_Click()
'bir text dosya yarat
Dim Dosyaİşlem As Integer
Dim DosyaAdı As String
Dosyaİşlem = FreeFile
DosyaAdı = "C:\KuaförPlus.txt"
Open DosyaAdı For Output As Dosyaİşlem
Print #Dosyaİşlem, Text1.Text
Close Dosyaİşlem
End Sub
Private Sub Command2_Click()
'varolan bir text dosyayı oku
Dim DosyaVeri
Open "C:\KuaförPlus.txt" For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Input #1, DosyaVeri
Text1.Text = DosyaVeri
Loop
Close #1
End Sub
okuma ve yazma yöntemleri bu mantıkla yapılmakta. kodlar vb sürüm içindir, vb.netde bilmiyorum.
malesef uyumlu değil bu arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
bunu my namespacesi ile kolayca yapabilirsin. Öncelikle yeni form de. Form üzerine bi adet textbox ile button sürükle. Textbox'ın property ini multi-line olarak değiştirmeni öneririm. Form üzerine sürüklediğin butona çift tıkla ve aşağıdaki kodu yaz:
My.Computer.FileSystem.WriteAllText("C:\deneme.txt", TextBox1.Text, False)
ilk kısım, dosyanın nereye ne şekilde kaydedileceği, ikinci kısım dosyanın içeriğinin nerden geleceği, son kısım ise dosyanın üstüne yazılıp yazılmayacağını belirliyor. Örneği .net 3.5 ta yazdım. .net2.0 de denemedim. ama muhtemeln çalışacaktır
'Aşağıdaki kodu form1 içine ekleyip, form1 üzerine de bir buton ekleyin yeter.
tabi ikinci formuda eklemeyi unutmayın, projenize...
Private Sub Command1_Click()
Form2.Show ' ikinci formun adını değiştirmediyseniz Form2 dir
End Sub
Command1 ise form1 üzerine eklenen butona isim vermediyseniz adı genelde budur.
bunu yaptığımda form1i kapatmadan form2yi açıyor ben kapanmasını istiyorum nasıl yapıcam