Bir programlama diline başlamak istiyorum.Aradığım kodlara kolay ulaşabilme çabuk unutamayacağım bir yazım şekli olsun ve herzaman gelişen bir program olsun,mutimedyaya hakim ve veritabanı oluşturmaya yatkın olsun biryere gelince tıkanmayayım.
Bir habere göre delphi yi yazan microsofta geçmiş acaba zamanında quatropro nun başına gelen delphininde başına gelirmi yani yok gibi birşey olurmu acama visual basic hızlı bir şekilde gelişirmi?
Öenerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
visual basic 6.0 mı yoksa delphi 7.0 mı?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ben de bir zamanlar günlük işlerimi hızlandırmak için küçük programlar yazayım diye visual basic öğreneyim dedim.Nitekim çok mükemmel olmasa da öğrendim.Sonra ha başlamışken bir adım daha atayım dedim Delphi 8'e başladım ki sanki delphi kodları aileden biri gibi,yani o kadar tanıdık.Demek ki bütün dillerin ortak bir takım yanları var birisini öğrendin mi hepsini biraz öğrenmiş oluyorsun.Ama yine de ben Delphi 8 öğren derim.Ayrıca uzun ve az noktalı cümlelerim için özür dilerim.
Öncelikle ben programcılığa VB ile başladım belki çok komplike şeyler yazmıyorum ama benim için ideal ve ardığım bir koda çabucak ulaşıyorum.Yardım konusunda hakikaten internette çok kaynak var.
Ama diğer konularda sana bişi söliyemem.Çünkü delphi kullanmadım.
Bir kaç kaynak istersen VB ile ilgili: