Eğer sitede yayınlanan yöntemle vista sp1 i kurduysanız yada son sürüm yayınlanır yanınlanmaz (mart sonlarında) hemen kurmayı düşünüyorsanız buraya dikkat!.
Servis paketi ile nerdesin işletim sistemi boyutunda (toplamda 590 mb) bir yama sisteme kurulmaktatır. Bu kurulum işlemi esnasında birçok bileşen değiştirilmekte birçoğundada geliştirme yapılmaktadır. Bu işlemlerin sonucunda kayıt defterinizde parçalanma olmakta, disklerinizde kurulumdan arda kalan dosyalar veya artık sistem tarafından kullanılmayacak dosyalar kalmakta ve sitem diskinizde daha önce defrag yapmış olsanız dahi blok şeklinde parçalanma olmaktadır. Servis paketini kurduktan sonra ilk işiniz mutlaka ve mutlaka öncelikle kayıt defteri birleştirme, disk temizliği ve disk brleştirme olması lazım. Aksi halde paketi kurduktan sonra sisteminizde performans kayıpları ve sistem hataları olabilmektedir (örn: Görev zamanlayıcı servisinin devre dışı kalması ve kullanılamaması hatası, kendimin almış olduğum). Bir diğeri servis paketinin vaadetmiş olduğu dosya transfer hızındaki artış seervis paketi kurulumundan sonra % 10 olmakta, bahsini etmiş olduğumuz regedit defrag,disk defrag ve disk temizlik işlemlerinden sonra bu oran %70-80 lere çıkmaktadır.
Vita SP1 Kurdunuz , Ya Sonrası !
Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler . SP1 yüklerken bu önerilerine uyacağım.
uyarın icin bende teşekkür ederim, dikkate alcagımdan emin olabilirsin
REgedit defrag için özel bir program varmı.Yoksa manuel olarak mı yapmak zorundayım.
dmx59Dün regedit defrag için bende program aradım ama bir şey bulamadım. diğer dediklerini zaten yapmıştım:) Gerçekten çok işe yarıyorlar
REgedit defrag için özel bir program varmı.Yoksa manuel olarak mı yapmak zorundayım.Son Düzenleme: yelkowan ~ 22 Şubat 2008 11:13
Regedit defrag aracı aslında birçok regedit temizlik ve system utulities programlarnın içerisinde vardır .(Örn.: tuneup):fakat siz başlı başına bu işi yapan program istiyorsanız bizzat kendimin her sistem kurulumundan sonra kurarak sistemimde sık sık kullandığım NT Reg. Defrag programını vereyim. Programı çalıştırdıktan sonra kayıtdefteri incelemesini yapacak restart isteyecektir. Restarttan sonra windows defender programı kısıtlayacak ve başlangıçta çalışmasını engelleyecektir, izin ver- çalıştır seçeneğini seçerek çalıştırın program bir kaç dakika içerisinde birleştirme işlemini yapıp bitirecektir.