Bu siteler ücretsiz üye olan abonelerine, belirli bir miktar kredi satın alındığında (enaz 10€)Türk Telekomdan çok daha ucuza konuşma olanağını veriyor.
Ben neredeyse 2 yıldır voip kredisi satın alarak sabit telefon ile cep telefonu fauralarımı % 80'lere varan oranlarda düşürdüm. Nasıl mı? Voip kredimi sürekli satın aldığım firmadan örnek vereyim.
Önce www.smslisto.com sitesine girip programı bilgisayarına indirdikten sonra, ücretsiz olarak üye olacaksın. Sonra da hesabına en az 10€ olmak üzere kredi (Buy Credit) yükleyeceksin yada orada kredi yükleyen (reseller) var. Onlar da yükleyebilirler.
ile kredi aldığın andan itibaren 90 gün free days kazanacaksın. Yani şehiriçi, şehirlerarası, ve yurt dışındaki birçok ülkeyi 3 ay boyunca haftalık 300 dakika (5 saat yapar) bedava konuşabileceksin.
Türk telekoma nazaran sabit hatları tahminen 4 misli, cepleri ise (mesaj gönderme dahil) yarıyarıya ucuza konuşabileceksin.
Voip ile konuşmayı bilgisayardan yapacaksan iyi bir mikrofonlu kulaklık alman gerekir. (Webcam'ın mikrofonu yetersiz kalır) Tabii ki adsl hattın da açık olacak.
Yok ben bilgisayarı aç, programı çalıştır, mikrofonlu kulaklığı tak işiyle uğraşmam dersen buna da bir çözüm var.
Bir tane Voip adaptör satın alacaksın. Ayarlarını yapıp adsl modeme bağlayacaksın. Sonra da bir tane telefon cihazını Voip adaptörüne bağlayacaksın. (telsiz telefon da takabilirsin)
Artık bilgisayarın kapalı dahi olsa rahat rahat doya doya konuş.
Birçok yakınımın hem evlerine hem de işyerlerine bu Voip adaptörden kurdum. Hepsi Telekoma yüksek telefon faturaları ödemekten kurtuldular.
Örneğin bana daha önce Telekomdan ayda 50-60 ytl, GSM şirketinden ise 40-50 ytl fatura geliyordu.
Şimdi Telekomdan gelen fatura sadece sabit hat bedeli 9.75 ytl, cep ise 15 ytl civarında geliyor.
smslistonun programından ayrıca tek tek ya da toplu sms göndermek mümkün. Yapılan görüşmelerin ayrıntısını görebiliyor, adres defteri oluşturabiliyorsunuz. Programın daha birçok farklı özelliği var.
Adı TR Sabit TR Cep SMS TR SIP Freedays Haftalık Limit
Sabit
FREE 0.080 ? FREE 120 200dk
FREE 0.100 0.060 FREE 90 300dk
FREE 0.070 0.060 FREE 90 300dk
FREE 0.091 ? 0.036 90 300dk
FREE 0.150 ? 0.036 90 300dk