Arkadaşlar,AMD Athlon II X3 425 işlemcimi 2.70 ghz dan 3.20 ghz a overclock yaptım.Sıcaklıklarda değişme olmadı.Gayet normal halen.Fakat voltaj değerlerini yükseltmeden yaptım.Sorun olur mu ?
Voltaj Artırmadan Overclock Yaptım. Sorun Olur Mu?
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 9
75 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
voltaj vermeden çıkabileceği maksimu değerlere çıkarabilirsiniz tabi birden değil ufak ufak ısı testlerini yaparak. malum oc bi sabır işi :D
Kapalı Hesap
1,770 mesaj
intel dual core e2180 vardı. Voltaj vermedim(sanırım otomatik vermiş)
2.00ghz den 2.40 yaptım. Isıda değişiklik yok. Voltaj vere vere gideyimmi ? Voltaj versem kac mhz basına kac arttırmam gerek bilmiyorum. 1.35 mi ne suan volt.
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 9
75 mesaj
stok fan ile amd ye overclock yapılmaz. sadece bilginiz olsun. voltaj vermeden yapılan overclock daha sağlıklıdır.Stok Fan değil ;) XIGMATEK HDT-SD964 işlemci soğutucusu kullanıyorum.%100 kullanımda işkence test programına soktum.55 dereceyi aşmadı(overclocklu ;) ).Bu arada yardımınız için hepinize teşekkürler :)
intel dual core e2180 vardı. Voltaj vermedim(sanırım otomatik vermiş)ben 2.9 dan 3.5 e voltajsız çıkardım ama sonrasında voltajsız yemedi dondu belki yardımcı olur (amd athlon ıı x2 245 )
2.00ghz den 2.40 yaptım. Isıda değişiklik yok. Voltaj vere vere gideyimmi ? Voltaj versem kac mhz basına kac arttırmam gerek bilmiyorum. 1.35 mi ne suan volt.
Kapalı Hesap
1,770 mesaj
Kapalı Hesap
1,770 mesaj
0.8500V-1.5V yazıyor sitesinde.
Ya mesela ben hızımı 1.5 ghze düsürdüm diyelimki :D 1.5 volt verdim yani gereğinden fazla bişey olurmu
Volt fazla veya az olsa yanarmı bişeyler olrmu