vpn hakknda bir kaç soru

hakang
06-06-2008, 12:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

VPN Agı kurmak istiyorum öğrenmek istediklerim şunlar.
1-vpn için vpn uyumlu 2 modeme ihtiyac var mı?
2-vpn kurmuş bir arkadaşımız modemin markasını verebilirmi.
3- vpn için lunix yada server tabanlı işletim sistemine gerek var mı.
4-bir şirketten başka şirkete VPN ile bağlandıgın anda kendi networkünle bağlantın kesilir mi.
şimde gelelim denemelerime bende windows xp kurulu.ağ başlantılarımdan bağlantı ekleden gelişmiş bağlantıdan VPN kurdum.
aynı networkten başka bilgisayardan bağlantı gerçekleşiyor bu çok saçma bir şey* oluyor smile.gif. ama bu bağlantı sordugum soruların cevabının hayır olması gerektiğini gösteriyor.
devam edelim. ben modemde 1723 numaralı portu kendi bilgisayarıma yönlendirdim.modem vpn destekli değil.
evdem bağlanmaya kalktıgımda.sanki bağlanıyor kullanıcı ve parola deneniyor diyor..uzun süre bekleyip karşı bilgisayar cevap vermedi diyor.karşı bilgisayar bu arada virus uyarısı veriyor.system value altında virus var diye.virus programını kaldırıp deniyorum yine aynı yani bağlanmıyor.1723 nolu portu kaldırınca hiç denemiyor bile direk olarak bağlantı kesildi diyor..yani ben bir şekilde karşı bilgisayara ulaşıyorum ana neyi atlıyorum............

Son Düzenleme: hakang ~ 06 Haziran 2008 13:49
cell-o
06-06-2008, 15:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Öncelikle VPN ağ kurmak için isterseniz Zyxel ürünleri ile VPN özellikli Modem/Router/VPN cihazı kullanabilirsiniz.Ve ya yazılımsal olarak ISA Server gibi yazılımla VPN bağlantılar yapabilirsiniz.VPN için sunucu gerekli değildir.Donanımsal VPN ile de farklı lokasyonları birbirine bağlayabilirsiniz.Ve ya daha profesyonel istersen checkpoint ,fortigate,Cisco PIX,ASA gibi cihazlarda kullanabilirsiniz.VPN amaç zaten iki ağı birbirine sanal olarak bağlamaktadır.Ağda herhangi bir sorun olmayacaktır.Ayrıca soruna gelirsek anladığım kadarıyla siz PPTP türünde bir bağlantı ile bağlanmaya çalışıyorsunuz.Eğer VPN ayarlarınız doğruysa kullandığınız modem/router üzerinde 1723 TCP Portu NAT yapmanız yetmez.Bunun için ayrıca  "PPTP Passthrough" gibi bir ayarıda etkinleştirmelisiniz.