Vpn oluşturmak istiyorum. Remote desktop için hangi portları açmak gerekıyor.Ayrıca bunun gibi programların hangı portu kullanacaklarını nereden öğrenıyoruz.
Komple bir guide gerekli bana sanırım.
VPN teknolojisi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadaşım vpn oluşturabileceğini sannetiyorum.Çünkü o özel bir yazılımdır bildiğim kadar noktadan noktaya güvenli internet bağlantısı.Ama yine oluştırayı becerirsen haberleşiriz.Sana kolay gelsin.
Sadece remote desktop için VPN oluşturacaksan (ki buna VPN denmez, "Port Forwarding" denir); kullanacağın remote desktop yazılımının kullandığı port numarasını bağlanacağın bilgisayarın LAN IP 'sine yönlendirmen gerek.
Örneğin Remote Administrator programı varsayılan olarak 4899 portunu kullanır.Mesela evden iş yerindeki bilgisayara bağlanacağını varsayalım.İş yerindeki modemin real ip'si 81.192.X.X ,modeme bağlı olan ve bağlanacağın bilgisayarın LAN IP'si 10.0.0.5 olsun.O halde modem ayarlarında "Virtual Server" kısmına girecek ve;
Local Port : 4899
Destination Port : 4899
Port Type : TCP
Host IP Address : 10.0.0.5
yazacaksın,ayarları kaydedip modemi restart edeceksin.
Daha sonra evden Remote Administrator programını çalıştıracak ve bağlanılacak ip kısmına "81.192.X.X" yazdığın zaman iş bilgisayarına bağlanacaksın.Hepsi bu kadar...
NOT: Bu işlemi sorunsuz gerçekleşirebilmen için; iş yerindeki bilgisayarında firewall varsa ya firewall'u kapatman yada kullandığın remote desktop yazılımının kullandığı portu firewall 'dan açman gerektiğini sanırım söylememe gerek yok...