Arkadaşlar Youtube'ye girmek için kullanılan ktunnel-vtunnel bu siteleri bende kullanıyorum.Bunların sitesinden anlıcanız tipte reklamları var bilgisayarıma virüs bulaşıtırır mı?Nod32 herhangi bir uyarı vermedi.Windows Defender'da aynı.Bilgisayarıma bir sebepten dolayı birazdan format atmam gerek.Ona göre ya Quick NTFS atcam ya da yavaşı seççem.Eğer uyarı vermemişse bişey yoktur derseniz Quick atcam o yüzden soruyorum.
vtunnel-ktunnel
Peki bu sitelerden bu reklamları yüzünden virüs alan var mı?Nod32 sitede virüs bulsa anında uyarı verir.Fakat o uyarı vermedi.O açıdan merak ettim zaten.Diğer virüs tarayıcılar virüs buluyor mu onu bilmiyorum.
Kaspersky 2009 da aynı sonucu veriyor.
Open dns kullan.En güvenli yol bu.Formatıda NTFS hızlı biçimlendir at.Yavaş format sadece vakit kaybı olur...
Yani virüs falan gelmemiştir mi diyorsunuz?
Nod32 ve Windows Defender uyarı vermedi.
bu vtunnel ve ktunnel gibi ortamları babalarının hayrına kurmuyorlar buralarda vırus bulaşması reklam botu bulaşması en makul en kabul edilebilir tehlikelere bu tunnelerde daha ciddi güvenlik sorunları doğabilir çünkü girdiğiniz ortamda tüm verileriniz başka bir pc üzerinden aktarılıyor ve ŞİFRELENEMİYOR o ağı dinleyen bir kişi sizin bilgilerinize erişebilir nerde ne iş yaptığınızı bilir aslında bu da makul bir risk asıl riskse o tunnel yada tor ağının çalıştığı pc yi servere yöneten sizin le ilgili bilgilere ulaşabilir pc ye sızma olabilir çok güvenilir sanılan tor ağları bile rahatlıkla dinlenebilektedir unutmayın ki nette BELEŞE anonimliği kimse size sağlamaz bunun bedeli vardır yine en iyi yöntem dns değiştirmektir. yok illa tunneller kullanılacaksa sanal pc kullanılmalı
eğer sanal pcden kullanmak istemiyorsanız tunneli ie8 de ın private modunda girmelisiniz çünkü ie8 diğer hiç bir tarayıca da olmayan bu modla adeta sanal bir pcde nete giriyormuşunuz gibi davranız ve tarayıcıyı kapattığınız tüm çerezler ve zararlı kodlar silinir bir nevi deepfreze görevi üstlenir ınprivate modu
dns ayarı direk;
Yeğlenen Dns Suncusu:208.67.222.222
Diğer Dns Suncusu:208.67.220.220
imzamda hosts dosyası var indir gereken yere at (içinde yazıyor) tunellerle hiç uğraşma