w32 sality ae virus nasıl kaldırıcam

durmacos
20-09-2010, 21:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
120 mesaj

usb den bulastı arkadaşlar norton bile sılemıyor garantıye alıyor...nasıl silebilirim acaba bilgisi olan varmı .....

SüRmenaJ KaOSs
20-09-2010, 21:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

garantiye almaz karantinaya alır. :D
norton tam bir salak zaten virüs gördümmü kaçacak delik arar.
kis yada nod32 4 halledebilr.
yada google amcaya sor (w32 sality ae virus)
olmadı format kanka

Mert_06
20-09-2010, 22:45   |  #3  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Usb den bulaşmadan önce, hiç mi pc koruma yazılımı ya da en azından bir antivirüs yüklü değildi. Birçok yazılım bu virüsü bulabiliyor. Keşke önceden önlemini alsaydın. Çözüm olarak Avast 5 i indir ve pc yi açılışta tarayacak şekilde ayarla. İşe yarayabilir.<

Son Düzenleme: Mert_06 ~ 20 Eylül 2010 22:46
Kapalı Hesap (154666)
20-09-2010, 23:36   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

orijinal kaspersky veya nod siliyo
bende 123 adet vardı

Tolstoy
21-09-2010, 00:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

Sality zararlısı günümüzde çok zor silinebilen bir zararlıdır.Aşağıdaki yazdıklarımı uygulayın.Umarım şansınız vardır.Sonuç alamazsanız bu işi gönüllü yapanlar var.Google'dan araştırabilirsiniz.

Öncelikle format atarım geçer yanılgısına düşmeyin derim.

1)- http://techsalsa.com/remove-w32-sality-virus/

Adresinde 3.adımdaki here yazan yerdeki yazılımı masa üzerine indirin.(Virüs indermeyi engelleyebilir).Dosyanın içerisindeki rmsality virus remower olan simgeye çift tıklatarak çalıştırın.İşlem bittince sistemi yeniden başlatın.

2)-Aşağıdaki adresteki rmslt.exe yazılımını çalıştırın.

http://translate.google.com.tr/t ... mozilla:tr:official

3)-Dr.Web CureIt!® Utility çalıştırın.

http://doctus.org/showthread.php?t=22770.html

durmacos
21-09-2010, 10:39   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

öncelikle yardım eden herkze tesekkurler ...SüRmenaJ KaOSs format işe yaramıyor denendı ama yıne aktıfff meret  sizlerinkınıde denedım olmadı no32 guncelenıyor bakalım .......kis live cd bile var tarattım oda ahva cıva çıktımgerçekten

Kapalı Hesap (154666)
21-09-2010, 16:47   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

O virüsün tam anlamıyla silinebilmesi için
Yüklenen antivirüsler orijinal olmalı (Bazı deneme sürümleri de işe yarıyor ama kesin değil)
Antivirüs ile birlikte spyware programı olmalı (spybotds) gibi. Çok önemli
Tüm antivürüslerin taraması derin tarama modunda olmalı. tüm ayarlar incelikle yapılmış olmalı.
Böyle bir tarama ortalama 2-3 saat sürebiliyor sabırlı olunmalı.
Eğer format atılacaksa diğer partitionlar kesinlikle devrede olmamalı. Daha sonra sistem temiz ve güvenli iken devreye sokulmalıdır.
CLR-CMOS kesinlikle yapılmalıdır.
yoksa saklandığı yerden çıkıp yine bulaşır.
 Benim tavsiyem şudur
Bilgisayarın HDD i çıkartılmalı
Eksternal HDD olarak USB arabirimi ile kullanılacak duruma getirilmeli.
Çok güvenli olduğu bilinen bir bilgisayara usb aracılığı ile bağlanmalı ve derinlemesine taratılmalı.
Tarama sonucunda vin32 dosyası ve bazı kişisel dosyalar zarar görebilir bu durumda sistem yeniden yüklenebilir yada kurtarma seçeneği uygulanabilir. (Zarar görmüş kişisel dosyalar kurtarılamaz)

Rlsr
21-09-2010, 20:09   |  #8  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

ben genelde her bilgisayara yaptığım ve iyi sonuçlar aldığım yöntemleri anlatıcam biraz da yeni yöntemler...
forumda birkaç gündür tartışıyoruz zaten comodo antivirüs programı... araştırırsan bulursun... sıralamalarda kasper norton ve nod'unda üstünde yer alıyo... ve konuyu okuyun gerçekten yorumlara bakın... ama bundan başka combofix tavsiye ederim hepimizin bildiği gibi.. nod32 ve spyware doctor da olur.. gerçekten basit gibi görünebilir ama özellikle combofix benim en büyük yardımcımdır... bitdefender de deneyebilirsin...

durmacos
22-09-2010, 21:01   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

comodo duydum ama denemedım ....şimdi tamam arkadaşlar tesekurler yenıden kurup aktıve olmadan sildim ayda şimdilik sildim zannetmekteım ama dedıklerınızıle yıne taratıcam muhakkak gunduz tararkan işlerımı yapabilirm nasılsa ben usb den proram veya başka şeylerı musterılere yuklşemekteyım
ondan bulaştı zaten

Rlsr
23-09-2010, 22:32   |  #10  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

hadi geçmiş olsun diyelim şimdilik... yine de tarat... bir de önerim sana winrar dan flash bellekleri seçerek girebilirsin içinde gezebilirsin belki acayip gelicek ama ben öyle yapıyorum virüsleri elimle siliyorum mesela anlaşılıyo neyin ne olduğu bir de her dosya görünüyo... ayrıca explorer olarak açmadığın için bulaşmıyor virüs hatta üstüne bir de antivirüs farkedebiliyo bunu gayet güzel... ve flashtaki dosyaları kendi bilgisayarına ctrl c, ctrl v kombinasyonlarıyla atabilirsin... müşterilere de atacaksan bilgisayarıma gir ordan flasha sağ tıkla yapıştır de mesela...

durmacos
24-09-2010, 14:17   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

valla basımızıa geldıkce öğrenmekteyız arada görev yöneticisine bakıyom gittiğinde anlıyorum kı bulaşmış ama şimdilik yerinde buraları ondan seviyorum tam paylaşım yeri

Rlsr
26-09-2010, 23:14   |  #12  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

güzel o zaman hadi hayırlı olsun :) doğru mekanı bulmuşsun bir de :)

Onuralp Yılmaz
30-09-2010, 17:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

Bunu:       http://ul.to/4ww4fe

Ve bunu indir :     http://ul.to/pfebbg    önce birini sonra öbürünü çalıştır..KESİN ÇÖZÜMDÜR

Son Düzenleme: Onuralp Yılmaz ~ 30 Eylül 2010 17:41
coskunkolik
17-10-2010, 01:01   |  #14  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Sality virusunu makina bir kere yedimi iflah olmaz bi daha. Habire kendini çoğaltır durur. Yüzlerce binlerce kopya üretir. Tek çare diskin tamamına format çekmek ve Anakart üzerindeki Jumper dan Clear CMOS yapmak. (Yani biosu fabrika ayarına resetlemek.) Az uğraşmadım bu meredle.