İyi günler arkadaşlar internet üzerinden bütün çözümleri inceledim ve uygulamama rağmen çözüme ulaşamadım yeni format attım ve oyunu yükledim w7 de ageof ta renk sorunu yaşıyorum çözümde yardımcı olurmusunuz ayrıca sorunla ilgili bir resim payalaşıyorum buyrun yardımlarınızı bekliyorum
w7 ageof2 conq renk sorunu
Şuanda onboard ekran kartıyla çalıştırdığımda pc yi oyunda hiçbir renk sorunu kalmıyo fakat normal ekran kartımı taktığımda oyun görüldüğü gibi siyah ve renkler allak bullak kullandığım ekran kartı markası ati rodeon 6570 ekran sizce ekran kartımda ne gibi bir sorun olabilir ?
Padisah bey ekran kartımın driverları güncel yeni format attım ve xp den windows 7 ye geçtim xp de hiçbir sorun yaşamazken windows 7 de böyle bir sorunla karşılaştım bu arada murat bey diğer başka oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum ekran kartı ile ilgili tek sorun şuanda ageof. Sisteme baktığımda ekran kartı sorunsuz çalışıyor dxdiag kontrol ettiğimde ekran kısmında herşey normal ve etkin. Sorun acaba ekran kartı ayarlarından olabilir mi şuanda aklıma gelen tek şey bu çünkü 3 gündür aralıksız araştırıyorum ve her yolu denememe rağmen sorunu çözemedim. Ekran kartım yeni bu arada.
söylediklerinizi denedim hiçbirşey fayda etmedi oyunu kaldırıp tekrar da denedim gene aynı gene aynı of 3 gün oldu bir türlü çözüme ulaşamadım .. Ben ekran kartıyla ilgili ayarlardan kaynaklandığını düşünüyorum fakat bilgim olmadığı için ayarlarını bozmak istemiyorum ne gibi bir ayar onboard ekran kartı ayarında oyunu çalıştırabilir
söylediklerinizi denedim hiçbirşey fayda etmedi oyunu kaldırıp tekrar da denedim gene aynı gene aynı of 3 gün oldu bir türlü çözüme ulaşamadım .. Ben ekran kartıyla ilgili ayarlardan kaynaklandığını düşünüyorum fakat bilgim olmadığı için ayarlarını bozmak istemiyorum ne gibi bir ayar onboard ekran kartı ayarında oyunu çalıştıBilgisayarı onboard ekran kartı ile kullanmak bir çözüm olabilir.
Tak çıkart yapmana gerek yok bios'dan onboardı 1. sıraya alman oyundan sonra 2. sıraya alman yeterli olacaktır. Ayarları kaydetmeyi unutma.
Not:Biosun'da bu özellik olmayabilir. O zaman kabloyu onboarda takıp dene işe yaramazsa mecburen kartı çıkartacaksın.
Tak çıkar yapmana gerek yok aygıt yöneticisinden devre dışıda bırakabilirsin.Oyun sorunlu yalnız windows 7 de genel bir sorun.Onun için AOE2 nin HD editionu çıktı onada bakabilirsiniz windows 7 ile uyumlu.
http://download.microsoft.com/do ... EN-US/age2cpfix.exe
Bununla Oyunu güncelleştir. Güncelledikden sonra tekrar dene(Uyumluluk modu kapalı olsun), olmaz ise Win xp uyumlulukda dene.