Arkadasim kur dene bir sey olmaz islemci degisme gereksiz para vermenede degmez.
Simdi herkez bir sey söylüyor cünkü öyle duymus gercek saniyor Windows isletim sistemleri Ram oranina göre kullanir 1 gb ile 2 gb arasindaki pcde ona göre Ram orani kullanir ha bunlarin anlamadigi anlamadiklari halde konustuklari sey ise bazi cok kullanilan programlar sistem bosta iken diye konusuyorlar ya o bosta olanin icinde bazi cok kullanilan programlarda vardir sistem onlari hazir durumda gibi saklar
Konusurlar bilmezler senin acindan Xp yerine home sürüm dene islemci verecegin para ilede ilerde bir 512 ram kapmaya bak yada 1 gb ana kartinind estekleme durumuna Göre
64 mb ekran kartinda auro destegi verebilir intel degilse basit Ati ya nvidia bile bu ise yeterli zaten.
Bir eklenti daha yapayim gene bazilari bilmeden konusur ya en yüksek sürümü kursan bile Microsoft isletim sistemlerinde bazi servis adiyla calsian seyler vardir bunlar kapatilabilir ben mesala sistemim olduzkca yeterli olmasina ragemn sadece test etmek amaciyla bunu yaptim gercektende 100 % 50 fark var
bunlar saniyorki advanced suyla buyla sistem optimizer ediliyor iste o programlarin yaptigi yada yapamadigi daha pek cok seyler var ultimate kurur va bazi sistemleri devre disi birakirsan o sürüm starter ile ayni ram ve islemciyi kullanir
Ama genede home pre kur yeterlidir
Forumda lafim arada girip bilmeden konusanlar icin sadece uzman yada konu hakkinda bilgi sahiplerine bir sözüm yok kimse sahsi almasin