Walkman 30 yaşında: İşte anılarla dolu 30 yıl

CHIP Online
06-07-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Walkman 30 yaşında: Efsane kaset çaların klasik modelleri ve 30 yılın ilginç detayları burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/walk ... u-30-yil_13759.html

Ali Güngör - Selim Öztürk

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Resimlerle: Walkman'lerle ilgili bilmeniz gereken her şey

Yabancı basında son 50 yılın en önemli müzik buluşu seçilen Walkman, iPod gibi günümüz devlerini geride bıraktı. Bu makalemizde önce kısa bir giriş yapacak; hemen ardından 30 yıla damgasını vuran Walkman modellerine ve 30 yılda yaşanan ilginç olaylara 2 farklı galerimizde göz atacağız...

Büyük kitlelerin gençliğine damgasını vuran buluş Walkman, geçtiğimiz günlerde 30 yılını geride bıraktı. iPod'un ve Mp3 çalarların çağında Walkman'i hatırlayanların yüzünde bir gülümseme oluştu. Taşınabilir kasetçalar, müziği sokaklara, okullara ve insanların gittiği her yere taşıdı.

Walkman'den önce yürürken müzik dinlemenin tek yolu omuzda kocaman bir müzik seti taşımaktı. Walkman sunduğu özgürlükle dünya çapında bir müzik devrimi başlatmıştı. İşte, iPod'un bugünkü reklamlarında kullandığı bu özgürlük teması aslında Walkman'e ait.

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Resimlerle: Walkman'lerle ilgili bilmeniz gereken her şey

Tüm konu: Walkman 30 yaşında: İşte anılarla dolu 30 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İlk Walkman'inizi hatırlıyor musunuz?

Kapalı Hesap (53751)
06-07-2009, 07:35   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

WM FX-193, ortaokul yıllarımdan kalma hala durur,bir de lisede aldığım NW E-103 var o tabii mp3 çalar şekline dönen Walkman'lerden....

emre__
06-07-2009, 08:57   |  #3  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

benim tek walkman im w serisi cep telefonu oda bozuldu emekli edecem :( memur çocuğu olunca kimde gezer walkman alacak para :( bakalım yeni telefon aldıracam ama daha karar veremedim w serisimi alsam t700 mü.

H@ckerCesur
06-07-2009, 09:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

hayal meyal hatırlıyorum. 10 yaşlarındayken antepte çakma sQny walkmen çalmıştım. (Çocukluk işte) Şuan 23 yaşımdayım, orjinal mp3 çalarım vardı o da çalındı... Şimdi düşünüyorum da acaba o günlerin acısı yeni mi çıktı.
ilahi adalet