WD media player'a Wireless ile bağlanmak.

720p
21-05-2010, 15:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
480 mesaj

Merhaba arkadaşlar geçenlerde Western Digital'in Live HD Media Player'ını aldım. Cihaz gayet güzel fakat şöyle bir sorum olacak. Bu cihaza youtube'a bağlanabilmem için ethernet bağlantısı var ve buna kablolu olarak bağlayarak girebiliyormuşuz. 

Şimdi arkadaşlar ben bu cihaza kablolu olarak değilde kablosuz olarak bağlanmak istiyorum. Bunun içinde şu aşağıdaki gibi bir wireless aparatı alıp cihazdaki USB bağlantısına takıp çalıştırmak istiyorum (Cihazda 2 tane USB girişi var).
  Bu şekilde wireless modemime bağlantı kurmak istiyorum. Bana olur gibi geldi ama siz ne dersiniz. Acaba olur mu ? 

Son Düzenleme: 720p ~ 21 Mayıs 2010 15:27
mcafee23 ayrılmıştır
21-05-2010, 16:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

wireless modeminizin ethernet bağlantısı kullanılmıyorsa direk aygıtı modeme,kullanılıyor ise bir switch (20 lira) alarak modem--->switch--->bilgisayar ve wd media aygıtı şeklinde takarak sorunu çözebilirsiniz.

Böylece wireless ile bağlantıyı kesip wd'ye bağlanmaya yani ikisine de ayrı ayrı bağlanmanıza gerek kalmaz ve ekonomik bir çözüm olur.

Ağ bağlantılarına girdiğinizde aygıtı aynen bir bilgisayar gibi görürsünüz.
Yanlız wireless ile kopyalama/taşıma işleri kablo ile olduğundan daha yavaştır.

İkinci resimdeki gibi bir wireless adaptor alırsanız.Üzerine sürücü kurulması ve bu aygıtı yönetmesi gereken bir işletim sistemi gereksinimi duyulacağından bu şekilde olmayacağını düşünüyorum.(Tabii wd aygıtında haliyle işletim sistemi olmayacak)
Bu arada WD gibi media aygıtları ve bu tür cihazlar çok güzel ve kullanışlı oluyor.Güle güle kullanın.

wireless modeminiz de kullanabileceğiniz ethernet girişi boşta değilse böyle bir cihaz sorununuzu çözecektir.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Mayıs 2010 16:41
Mustafa Can
21-05-2010, 17:22   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

2. resimdeki aygıtla olmaz çünki o aygıt bir de sürücü gerektireceğinden wd nize sürücü yüklemeniz gerekecektir ve bu tür işlemler sistemin stabilliğini bozabilir biraz daha pahalıya kacacak ama bu yöntem sizin için daha garanti olur

sol alttaki sizin wd niz sağdakini de elinizde bulunan kablosuz modem (veya kablosuz ağ kurabileceğiniz bir aygıt) sayarsak sol üstteki aygıt bir acces point olacaktır

%28 indirmli bir acces point kaçırmamanızı ümit ediyorum.

Alıntı: mcafee23  
Bu arada WD gibi media aygıtları ve bu tür cihazlar çok güzel ve kullanışlı oluyor.Güle güle kullanın.
Son Düzenleme: Mustafa Can ~ 21 Mayıs 2010 17:23
mcafee23 ayrılmıştır
21-05-2010, 17:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: Mustafa Can  
2. resimdeki aygıtla olmaz çünki o aygıt bir de sürücü gerektireceğinden wd nize sürücü yüklemeniz gerekecektir ve bu tür işlemler sistemin stabilliğini bozabilir biraz daha pahalıya kacacak ama bu yöntem sizin için daha garanti olur

sol alttaki sizin wd niz sağdakini de elinizde bulunan kablosuz modem (veya kablosuz ağ kurabileceğiniz bir aygıt) sayarsak sol üstteki aygıt bir acces point olacaktır
http://www.hepsiburada.com/tp-li ... 0005&categoryId=410
%28 indirmli bir acces point kaçırmamanızı ümit ediyorum.

bende aynen bunu anlatmak istemiştim çizim güzel olmuş.Ancak beyaz olan kablosuz aygıta gerek yok wd wireless modeme bağlanır ve bilgisayar direk bağlanarak erişim sağlar.

Eğer wireless modem ethernet girişi dolu ise switch alınabilir.

Ama Wireless modem ile WD arasına evdeki yerleşimden dolayı kablo çekme ihtimali yoksa arkadaşın çizdiği tablo çok doğru ve çözümseldir. 

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Mayıs 2010 17:38
720p
21-05-2010, 18:39   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
480 mesaj

Teşekkürler arkadaşlar, dediğiniz gibi cihazı tanıtmak için programı yüklemek gerektiğinden olmayacak. exe uzantılı dosyaları cihaz algılamıyor ayrıca içinde yükleyecek bir harddiskte yok. USB girişine , USB Bellek ve Harici Harddisk takarak resim, müzik, film dosyalarını TV'de görüntüleyebiliyor cihaz.

Daha önce belirtmem gerekiyormuş, unutmuşum. Ben modem olarak US Robotics'in 9108 modelini kullanıyorum.

Resimdeki gibi kablolu olarak bağlantı noktaları mevcut ama benim istediğim modemi oturma odasında taşımamak, taşırsamda sanırım modemin yanıp sönen ışıkları TV izlerken gözümü alır.

Cihaz içinse dediğiniz gibi gayet güzel çok hafif ısınıyor ama film izlerken bir problem yaşatmadı şu ana kadar. 1080p,720p,480p çözünürlüklü mkv uzantılı dosyaları, DVD ve avi uzantılı dosyaları, resim ve müzik dosyalarını açıyor. Youtube, 2 tane internet radyosu ve flickr'daki resimleri görüntülüyor ama bunlar için modemi cihaza bağlamak gerek.

Son Düzenleme: 720p ~ 21 Mayıs 2010 18:43