iyice bakmıyorsun :) BK8A olan hiçbir yerde yazmıyor verdiklerimde.
WDBZFP0010BBK bu yazıyor buda ultra'ya ait. İstersen resimde atayım :)
O zaman seni bu yanlış düşüncenden kurtarmak için son bir bilgilendirme yapayım ve sen zahmet etmeden ben WD'nin resmi sitesinden BK8A ve benzer kodların studio modeline ait olduğunu göstereyim. Aşağıdaki ilk görüntüye dikkat edersen studio modellerinde FireWire 800 arayüzü olduğunu belirttim. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki BK8A olan kod ve diğer kodlar, eski studio modeline ait. Yani karşılıklık oradan çıkıyor.
Studio modelinin yeni jenerasyonu ise boyutlarına göre 2 farklı kod ile piyasaya sürülmüş;
Aynı şekilde diğer BZFP kodunun da ultra modeline ait olduğunu göstereyim. Tabi bu ultra modeli zaten yeni çıktığı için, studio modelindeki gibi kod karışıklığı yok. Direk yeni kodlarla üretilmiş.
Kodlar, boyut ve renklere göre değişiklilik göstermekte. O yüzden kafa karışmış olabilir. Boyut ve renk çeşitliliğinin ultra modelinde daha fazla olduğuna kodlardan dikkat etmişsindir.
İnternet üzerindeki satıcılar, ürün açıklamasında kodları karıştırabiliyor hoş görmek lazım o yüzden onlar yerine WD'nin kendi resmi sitesini yada Türkiye distribütörlerini baz alıyorum. Ee şimdi WD'nin yada distribütörlerin de kodları karıştırdığını söylersen yok artık
Bak mesela senin yukarıda linkini verdiğin hızlıal.com sitesinde, adamın sattığı ürünün özelliklerinden haberi bile yok. Neden mi?
Konu başlığında modelin Studio olduğunu belirtmiş ama ürün kodu ultra modeline ait.
Studio demesine rağmen ürün görseline üstte ultra modelini, altta studio modelini koymuş.
Gene alttaki görselde "Çift FireWire 800 Arayüzü" ibaresi görülebiliyor. Bu arayüzün sadece studio modelinde olduğunu da biliyoruz.
Son olarak bu koyduğu hard diskin kesin olarak studio modeli olabilme ihtimalini fiyatından anlıyoruz. Zira ultra modelini bu fiyata satması imkansız.
Yani sonuç olarak bu ürünü satan şahsın, sattığı üründen bi haber olduğunu anlıyoruz. İnsanın kafasını bu tür bilinçsiz satıcılar karıştırıyor sana da hak veriyorum.
Vatan ürün kodunu doğru girmiş mesela. Bu arada %25'lik indirimi bugün itibari ile kaldırdıkları da dikkatimi çekti zira bu sayfadaki ilk mesajımda ki görüntüyü dün çekmiştim. Orada %25 indirim gözüküyor. Umarım ürün ellerine ulaştığında cumartesi, pazar %25'lik indirim yaparlar yoksa bu parayı vermem buna. El insaf yahu
Sonuç olarak;
Studio ve Ultra modelleri tamamen birbirinden farklı modellerdir.
Kodlarda belirttiğim gibidir.
Hala tatmin olmadıysan WD'nin Türkiye'deki 3 distribütörünü de arayarak sorgulayabilirsin;
Gene de senin için vatana bu modeller geldiğinde ikisininde orada fotoğrafını çekip ultra modelini alıp geleceğim. Öyle kod mod umrumda değil, şekli belli rengi belli millet bunlara bakarak alacak. Bırak bu kodları üretici ve satıcılar düşünsün daha kurcalamanın anlamı yok