Web siteniz ne kadar hızlı?

CHIP Online
06-09-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Web sitenizin hızından memnun değil misiniz? Sitenin gerçek hızını bu ücretsiz araçlar ile ölçün...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/web-siteniz-ne-kadar-hizli_22196.html

Resimlerle: Kurulumsuz ve ücretsiz 25 uygulama!

Bir web sitesi sahibiyseniz sitenin hızının ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Eğer siteniz yavaş yüklüyorsa sadece sıkılan ziyaretçileri kaybetmekle kalmazsınız, aynı zamanda artık site hızını bir faktör olarak hesaplayan Google aramalarında da siteniz çok daha alt sıralarda yer alır. Sitenizin hızını ölçmek içinse kişisel tecrübelerinizden çok daha güvenilir araçlar size yardımcı olabilir. İşte bu araçlardan bazıları...

Web Page Analyzer
Web sitenizin sadece hızını ölçmekle kalmayan Web Page Analyzer, aynı zamanda sitenin kodlarını da inceliyor ve siteye ait hangi elemanın yükleme esnasında en çok sorun yarattığını tespit etmenizi sağlıyor.

Website Speed Test
Özellikle birden fazla web siteniz varsa ya da sitenizin hızını rakipleri ile karşılaştırarak ölçmek istiyorsanız Website Speed Test işinize yarayacaktır. Bu servisi kullanmak için tek yapmanız gereken hızlarını ölçmek istediğiniz siteleri alt alta yazmak ve "Check" düğmesine tıklamak.

YSlow
Yahoo tarafından sitelerini hızlandırmak için işe alınan Steve Souders tarafından geliştirilen YSlow alanında oldukça başarılı bir Firefox eklentisi. Firebug adlı web master aracı ile birlikte kullanabileceğiniz YSlow sayesinde sitenizin hızı konusunda çok detaylı bir rapora sahip olabilirsiniz.


Tüm konu: Web siteniz ne kadar hızlı?

Resimlerle: Kurulumsuz ve ücretsiz 25 uygulama!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: En çok hangi araç işinize yaradı?