WEB TARAYICILARIN BİRBİRLERİNDE FARKLARI

HPQ-User
14-04-2009, 20:49   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mdogan51 sormuş:
ARKADAŞLAR BU MEŞHUR WEB TARAYICILARIN (GOOGLE CHROME ,MOZİLLA FİREFOX.İNT EXPOLER,OPERA VB TARAYICILARIN BİRBİRİNDEN FARKLARI NELERDİR ?ARKADAŞLAR ÖDEV OLCAK.YERDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KOLAY GELSİN:)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İNTEL CORE 2 DOU İŞLEMCİ 2.60 GHZ
3 GB RAM
1024 MB EKRAN KARTI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618; InfoPath.2)

sihirbaz_
14-04-2009, 20:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
298 mesaj

bu sorunun bir forum başlığı altında cevaplanması çok zor. google'da aratarak pek çok kaynak bulabilirsin.

işte başlangıç için bir örnek; http://tr.wikipedia.org/wiki/Tar ... sava%C5%9Flar%C4%B1

mustafaasil66
14-04-2009, 21:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
373 mesaj

Ödev olduğu için baya bi açıklama gerekli ama kısaca mozilla güvenli olarak bilinir virüsler daha çok internet explorer için yazılır diye biliyorum yani bulaşması daha kolay internet explorerda benim bilgisayarımda 3 taracı yüklü;
internet explorer 7
mozilla firefox 3
opera 9

örneğin chip online sitesine internet explorer ile girdiğimde o kadar yavaş yükleniyorki sayfa sinir oluyorum aynen chip online sitesine mozilla ile girdiğimde çok hızlı yükleniyor. Operadan ise hiç memnun değilim ama yinede yüklenmesi şart olan programlarım arasında opera belli bi süre sonra yüklüyor bazı linklere tıklandıgı zaman donuyor kalıyor epostadan bi linke yönlendirmede sorun çıkarıyor kısaca mozilla çok iyi ama güvenli işlerimde nedense internet explorerdan vazgeçemiyorum.

yukarıda bilgilerden birşeyler çıkarabilirsin kısa bi bilgi. sihirbaz_ arkadaşımdan da birşeyler kat öyle öyle yaparsın sen bu işi ;)

Selçuk İslamoğlu
14-04-2009, 21:32   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
mustafaasil66
Ödev olduğu için baya bi açıklama gerekli ama kısaca mozilla güvenli olarak bilinir virüsler daha çok internet explorer için yazılır diye biliyorum yani bulaşması daha kolay internet explorerda benim bilgisayarımda 3 taracı yüklü;
internet explorer 7
mozilla firefox 3
opera 9

örneğin chip online sitesine internet explorer ile girdiğimde o kadar yavaş yükleniyorki sayfa sinir oluyorum aynen chip online sitesine mozilla ile girdiğimde çok hızlı yükleniyor. Operadan ise hiç memnun değilim ama yinede yüklenmesi şart olan programlarım arasında opera belli bi süre sonra yüklüyor bazı linklere tıklandıgı zaman donuyor kalıyor epostadan bi linke yönlendirmede sorun çıkarıyor kısaca mozilla çok iyi ama güvenli işlerimde nedense internet explorerdan vazgeçemiyorum.

yukarıda bilgilerden birşeyler çıkarabilirsin kısa bi bilgi. sihirbaz_ arkadaşımdan da birşeyler kat öyle öyle yaparsın sen bu işi ;)

Bu bilgilerle tamamen yanlış bir ödev yapmış olur aslında, özellikle virüsler konusunda :)

Gimp Uzmanı
14-04-2009, 21:59   |  #5  
Yeni Üye
37 mesaj
mustafaasil66
internet explorer 7
mozilla firefox 3
opera 9

Google Chrome'yide dene daha sonra yorum yazayım.

Ahmet Ertuğrul
14-04-2009, 22:07   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ödev hazırlamak için burada insanların öznel yorumlarına güvenemezsin. Fikrini söyleyen kişi belki bilgisayarına iyi bakım yapmadığı, bilmediği için bir tarayıcıyı kötüleyebilir. Onda çok kötü çalışan bir tarayıcı, başkasında sorunsuz çalışıyor olabilir. Benim sana tavsiyem tarayıcıların kendi sitelerine girerek bilgileri 1. elden alarak kendin karşılaştırma yapman. Ayrıca, imkanın varsa, ödev yaparken konun olan tarayıcıları kendi bilgisayarına kurup, kendi sitelerinde anlatılan özelliklerini bizzat denemen. Ancak böyle sağlıklı bir ödev hazırlayabilirsin.

xaxeix
14-04-2009, 22:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
117 mesaj

Chip dergisinin Nisan sayısında bulabilirsin.

Son Düzenleme: xaxeix ~ 14 Nisan 2009 22:22