Ben yeniyim, böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama benim şöyle bir sorunum var. Webcam sorunsuz denettim, markası toshiba model px1342e-1cam. Şöyle bir sorun var: Görüntü güzel, ancak mikrofondan ses gitmiyor. Sesi kaydedebiliyorum ancak anında sesi hoparlörden verme olmuyor, yani donanımı sına gibi şeylerde hoparlörden ses çıkmıyor. Ancak bilgisayar bir ses olduğunu algılıyor. İşin garip tarafı "donanımı sına" da bilgisayar mikrofondan ve hoparlörden ses çıktığını gösteriyor, yani iki çubuk da doluyor, ancak ses çıkmıyor. Yanlış bağlamadım, zaten usb, yanlış yüklediğimi zannetmiyorum çünkü başka bir bilgisayarda yükleyince de aynı yükledim ve sorunsuz çalıştı, üstelik 5-6 kere de kendi bilgisayarıma yükleyip sildim. Ayrıca başlat menüsündeki ses ayarlarından mikrofonu da açtım sonuna kadar açık. Ses kartı driver'ını da update ettim. Bu arada ses kartım realtek alc850(on board) codec'im ac97 ve işletim sistemim xp professional sp2. MSN Messenger gibi anında iletişim sağlayan programlarda sesim gitmiyor ve karşı tarafın da sesini duymuyorum. Lütfen yardım edin. Sorun ne olabilir? Çözüm ne olabilir? Formatsız bir çözüm varsa litfen söyleyin. Şimdiden teşekkürler.