WordPress Eklentiler
Selamun aleyküm değerli arkadaşlar wordpress derslerimize bir süre ara vermek zorunda kalmıştım bazı sağlık sorunlarımdan dolayı tekrardan kaldığımız yerden devam edeceğiz Allahın izniyle arkadaşlar.
WordPress derslerini bitirip seo dersleri vereceğim herkes sitesini sektöründe en üst sıraya hilesiz, para harcamadan emek çekerek alnımızın teriyle nasıl çıkaracağımızı anlatacağım seo derslerimizde tüm konular olacak site içi seo, site dışı seo, optimizasyon , backlink aklınıza gelen herşey bulunacaktır.
Dönelim dersimize arkadaşlar bir önceki dersimiz yeni kurmuş olduğumuz wordpress sitemizin ayarları idi inceleme imkanı bulamayan arkadaşlar aşağıdaki linkten bakabilir bugünkü dersimiz wordpress eklentiler, Eklenti kurulumu ve ayarları şeklinde olacaktır.
Bir Önceki Dersimiz: WordPress Ayarları
WordPress eklentileri arkadaşlar örnek verecek olursak bir insanın kalp, göz, böbrek gibi wordpress içinde hayati öneme sahiptirler bu konuda pek bilgili ve kullandığımız söylenemez.
WordPress ilk kurduğunuzda yeni doğmuş bebek gibi çaresiz beklentilerinizi karşılayamayan bir sistemdir madem kurulumu yaptık madem biz bu işi biliyoruz ozaman onu geliştireceğiz yeni yeni özellikler katacağız bunuda eklentiler sayesinde yapabiliriz arkadaşlar.
WordPress ücretsiz binlerce eklenti mevcuttur 1 dakikada ulaşıp yükleyebileceğiniz.
WordPress Önemli Eklentiler
WordPress binlerce eklenti olduğunu söyledik bunların içinde en önemli 2 eklentiye yer vereceğim arkadaşlar dersimiz içinde sitenizde mutlaka ve mutlaka kurmanız gereken kurmasam sorun olurmu hayır olmaz ama bşarılıda olmanız güçleşir .
Önem verdiğim 2 eklenti birisi seo amaçlı olup her sayfaya özel meta (Title, Description, Keyword) yani her yazımızı sayfamızın meta kısmını belirleyip googlede daha rahat üst sıraya çıkabilir görünürlüğünüz artacaktır.
Bir Diğer önem verdiğim eklenti ise sitemap eklentisi mutlaka her sitede olması gereken sitemap eklentisi tüm linklerinizi bir xml sayfada toplar ve google botlarına sunarak sitenizin indexlenme hızını maksimuma çıkartır.
Eklentilere ilerleyen günlerde yine dönecez işe yarar eklentileri tek tek tanıtıp kurulum ayar hepsini anlatacağım şimdiyukarda bahsettiğim iki eklentiyi kurup ayarlarını yapacağız hep birlikte.
WordPress Eklenti Kurulumu
WordPress eklenti kurmanın bir çok yöntemi var arkadaşlar eklenti dosyasını bilgisayara indirerek ftp ile plugins klasörüne yükleme, yine bilgisayara indirdiğimiz dosyayı wordpress yönetimden upload ederek bir diğer yönetimide wordpress yönteimden eklentiler kısmından yeni ekle diyerek en basit yolu budur bunu kullanalım.
Evet arkadaşlar eklenti eklemek için yönetimde eklentiler kısmına gelerek Yeni ekle butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfada popüler linkine tıklayacağız popüler denmesinin amacı en çok kullanılan eklentilerin listelenmesidir arkadaşlar
Popüler linkine tıkladığınızda en popüler eklentiden aşağı doğru sıralanan sayfalanan bir liste göreceksiniz ilk sayfada size bahsettiğim iki eklentide yer almaktadır arkadaşlar.
- All in One SEO Pack
- Google XML Sitemaps
Açılan sayfada eklentiyi etkinleştir linkine tıklıyoruz arkadaşlar ve eklentimiz kuruldu ama yönetimdede üst kısımda kırmızı bir bant oluştu bu kurduğumuz eklentinin ayar ve aktif edilmesi gerektiğini belirten bir uyarı hemen eklentimize gereken ayarı yapacağız.
Sponsorumuz: Saç Ekimi
WordPress Eklenti Ayarları
Eklentimiz kuruldu hazır arkadaşlar 1 dakikalık bir zaman ayırıp aktif edip gerekli ayarları yapacağız hemen wordpress yönetimde sağ menüde yer alan ayarlar kısmına gelip kurduğumuz eklentinin adı All İn One Seo linkini bulup tıklıyoruz
Resimde önemli 4 nokta var arkadaşlar
- Enabled Seçerek Aktif ediyoruz
- Ana sayfa başlığı ana sayfanızın googlede title kısmını yazıyoruz (En fazla 60 karakter)
- Ana sayfa açıklamızı description yazıyoruz (En fazla 160 karakter)
- Etiket keywordler pek önemi yoktor sitenizle alakalı aralarında virgül koyarak 3-4 yazın
All in One SEO Pack Kullanımı
Kullanımı çok basittir arkadaşlar yazı sayfa hazırlarken n altta all in one seo pack kısmı var başlık, açıklama, anahtar kelime kısmından oluşan o kısmı yukarda anlattığım gibi yazınıza uygun şekilde doldurmak hepsi bu kadar arkadaşlar.
Google XML Sitemaps Eklentisi
Bu eklentide yukarda anlattığım gibi popüler eklentilere girin arkadaşlar listede bulun şimdi kur diyerek kurun ve yine ayarlar kısmına bakıyoruz XML- Sitemap adında yer alır tıklayın ve açılan sayfada ilk defa oluşturmanız gerektiğini söyler oluşturuyorsunuz ve ayarlar aynen standart kalmalı .
Örnek Sitemap
Sitemap eklentisi sitenize sitemap.xml şeklinde sayfa oluşturur
Örnek: http://www.webmasteryolcu.com/sitemap.xml şeklinde görebilirsiniz kendi site adresinizdede
Bugünkü dersimiz bu kadar arkadaşlar bir sonraki dersimizde wordpress tema yüklemeyi tema ayarlarını göreceğiz Allaha emanet olun Değerli arkadaşlar.