webOS küllerinden doğuyor!

CHIP Online
13-12-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uğruna büyük para harcandı ama büyük hayal kırıklığı oldu. O işletim sistemi, şimdi yeniden doğuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/webos-kullerinden-doguyor_37504.html

Resimlerle: WebOS: Palm Pre'nin işletim sistemi burada

webOS akıllı telefon ve tablet platformu HP'nin gözünde ölü olabilir ama tamamen gönüllülerden oluşan bir grup, önümüzdeki üç yıl içinde işletim sistemini kullanan bir cihaz üreterek ona yeni bir hayat vermeye kararlı.


Kendilerine küllerinden tekrar canlanan efsanevi Zümrüdüanka kuşundan esinlenerek Phoenix International Communications adını veren grup öncelikli amaçlarının, "webOS kullanan yeni donanımların geliştirilmesi, üretilmesi ve uyarlanması için destek olmak" olduğunu açıkladı. Grup yayınladığı bildiride, "Phoenix, webOS konusunda benzer bakışa sahip dünyanın her yerinden firmalarla stratejik işbirliği kurarak webOS'u tekrar hayata geçiriyor" deniyor.


Hatırlamayanların hafızasını tazeleyelim; webOS ilk kez PDA ve akıllı telefon pazarının öncü firması Palm tarafından, tam da 2010 yılında HP bünyesine katılmadan önce son bir girişim olarak geliştirilmişti. İlk başlarda HP, webOS için büyük planları olduğunu, hatta satılan her HP PC'ye 2012 itibariyle webOS arabirimi yerleştireceğini açıklamıştı. Söylenene göre yazıcılar dahi webOS uyumlu olacak, webOS kullanan tabletler HP'nin, Apple'ı geride bırakarak, tablet pazarının lideri olmasını sağlayacaktı.


<span style="text-decoration: underline;">Ama olmadı... Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: webOS küllerinden doğuyor!

Resimlerle: WebOS: Palm Pre'nin işletim sistemi burada

Kaynak: www.chip.com.tr