Websitenizi içerik hırsızlarına karşı koruyun!

esocials
03-12-2012, 11:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Değerli arkadaşlar, blog yazarlarının hemen hemen bir çoğunun başına gelmiştir içerik hırsızlığı. Okur, araştırır, bilgi sahibi olur, emek vererek bir yazı yazar ve blog sitenizde yayınlarsınız. Ardından arama motorlarından ya da üye olduğunuz forum sitelerinden okuyucular gelir, paylaştığınız bilgiyi okur. Yazısının okunması bir blog yazarı açısından en büyük mutluluktur. Daha sonra okuyucuların bazıları yazınızı gerçekten beğenerek sosyal paylaşım sitelerinde yazınızı linki ile beraber paylaşır ki, bu her blog için inanılmaz derecede faydalı olur. Buraya kadar her şey normal ve gayet güzel. Ama bugünkü konu başlığını yazmama neden olan bazı okuyucular vardır ki, bazen yazdığınız yazıyı noktasına virgülüne kadar, bazen de anlaşılmasın diye ufak değişiklerle kopyalayarak değişik platformlarda kendi emeği ve yazısıymış gibi yayınlar. Hatta bazıları utanmadan altına çizerek, "Araştırdım, emek harcadım" vs. gibi eklemeler de yapar ki artık bu durum iyiden iyiye katlanılmaz hale gelir. İşte bugün, blog yazılarınızı bu "içerik hırsızı" arsızlara karşı biraz olsun nasıl koruyabileceğinizden bahsedeceğim.

Website İçeriği Nasıl Korunur?

İlk yapmanız gereken hemen sitenize DMCA Protection eklentisini kurmak. Eklentiyi kurduktan sonra DMCA Protection website korumasına dilerseniz kurduktan sonra "Ayarlar" kısmından, dilerseniz DMCA Protection Site Adresinden üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemini yerine getirdikten sonra, "widgets" (bileşenler) kısmından sürükle bırak yöntemiyle "Dmca Website Protection Badge" bileşenini nereye eklemek isterseniz oraya yerleştiriyorsunuz. Artık DMCA korumanız aktif hale geliyor. 24 saat içerisinde de sayfalarınız koruma altına alınmış oluyor. Artık web sitenizde görünür halde olan DMCA Protection logosunu tıkladığınızda sayfanızın koruma altında olduğunu görebilirsiniz.

Artık yazılarınızı koruma altına aldınız. Şimdi bunu görmekten aciz veya görse bile ne olduğunu bilmeyen içerik hırsılzarına karşı ikinci korumayı aktive etmeye sıra geldi. Bunun için de websitenize WP-CopyProtect eklentisini kurun. WP-CopyProtect eklentisi sayesinde sitenizde sağ mouse tuşunu etkisiz hale getirebileceğiniz gibi, bunun için uğraşanlara da bir uyarı mesajı gösterebiliyorsunuz. WP-CopyProtect eklentisini kurduktan sonra "Ayarlar" bölümünden eklentiyi tıklayın, "Disable right mouse click:" kısmında 3 ncü sırada olan "Disable right click and show message"i işaretleyin. Ve mesaj kısmına yazmak istediğiniz uyarıyı yazın. Benim yazdığım örnek yazı şu şekilde "Site içeriğinin tamamının DMCA Protection ile korunduğunu bil,yasal sıkıntıya girme!" Siz isterseniz kendi uyarı mesajınızı yazabilirsiniz. Eklentinin denemesini yapmak için şimdi benim bu uyarı mesajımı kopyalamaya çalışın :). Daha sonra "Disable text selection:" ve "Display protection information:" kısımlarını da işaretleyin ve en son "Save Settings"i tıklayın. Artık siteniz koruma altında! Bu biraz da olsa içerik hırsızlarına engel olur. Herkese kolay gelsin.

Kaynak ve Resimli Anlatım: Websitenizi içerik hırsızlarına karşı koruma altına alın!

Son Düzenleme: esocials ~ 03 Aralık 2012 11:59