Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' hakkında

turgutozben
28-06-2010, 23:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

Arkadaşlar kullandığım sabit diskte çok miktarda bad sector oluştu, o yüzden yeni bir harici disk almayı düşünüyorum. Hepsiburadadan başlıkta adı geçen harddisc e baktım ürün sayfasının başlığında "Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 7200RPM Sabit Disk WD5001AALS" yazarken, ürün açıklaması sekmesi altında ise "WD5001AALS WD Caviar Black 3.5" SATA2 500GB 7200rpm 32MB " yazıyor. ürün kodu aynı ancak biri SATA diğeri SATA2 olarak görünüyor konu hakkında bilginiz var mı?

Eğer bağlantısı SATA ise opsiyonlarım şunlar;

http://www.hepsiburada.com/weste ... 0&categoryId=100221

http://www.hepsiburada.com/weste ... 0&categoryId=100221

http://www.hepsiburada.com/seaga ... 1&productid=bd84178

Anakartım ASUS P5GC-MX/1333, anakartın kitapçığında specifications altında storage karşılığında "4 Serial ATA 3Gb/s ports" yazıyor. Aldığım disk üzerine işletim sistemi kuracağım. O yüzden cache az diye seagate elenebilir. Diğer ikisi içerisinde tercihimi hangi yönde yapmalıyım sizce ? caviar green fiyatı uygun, hafızası yüksek ve cache daha iyi, ancak dönme hızı için akıllı güç gibi bir şey söylemişler. Tercih konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Son Düzenleme: turgutozben ~ 28 Haziran 2010 23:11
Nicoll
28-06-2010, 23:48   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

WD5001AALS kodlu ürün en iyisi. Sisteminle uyumlu. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin...

turgutozben
29-06-2010, 00:00   |  #3  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Yorumun için teşekkürler, burdan bu ürünün bağlantı tipinin sata2 değil de sata olduğunu çıkarıyorum, şu yeşili sevip koruyan model özellik olarak üstün duruyo ama düşük güçte çalışacağından performans sıkıntısı olabilir diye düşündüm ben de. Benim de en çok aklıma yatan senin dediğin model. Başka yorumlara da açığım...

Nicoll
29-06-2010, 00:25   |  #4  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj
Alıntı: turgutozben  
Yorumun için teşekkürler, burdan bu ürünün bağlantı tipinin sata2 değil de sata olduğunu çıkarıyorum, şu yeşili sevip koruyan model özellik olarak üstün duruyo ama düşük güçte çalışacağından performans sıkıntısı olabilir diye düşündüm ben de. Benim de en çok aklıma yatan senin dediğin model. Başka yorumlara da açığım...
WD Caviar Black WD5001AALS Sata2'dir... Senin sistemin de sata2 destekliyor. Olaki desteklemese bile sata'da da çalışır, hiç fark etmez... Performans açısından Caviar Black yeşil modelden daha iyi...

Not: Sata1, sata2, sata3 bunların farkları ana kart ile hdd arasındaki veri aktarım hızlarıdır ama normal kullanımda bir anlamı yoktur bu hızların...

turgutozben
29-06-2010, 00:39   |  #5  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Bilgilendirdiğin için teşekür ederim tekrar.

turgutozben
02-07-2010, 18:52   |  #6  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Arkadaşlar sipariş vericektim girince bir seçenek daha gördüm ikisi arasından birini seçeceğim, siz ne dersiniz. Her ikiside 32Mb cache

bunun fiyatı daha uygun, garantisi 24 ay, bağlantısı SATA, buna yapılan yorum sayısı az ama hepsi olumlu

Bununda garantisi 60ay, bağlantısı SATA2, sesden şikayetçi olanların sayısı hiç de azımsanacak derecede değil (anakartım bunu da SATA olarak kullanıcak, ancak ileride anakart değiştiğinde bundan daha çok performans alabileceğim)

Arkady
02-07-2010, 20:04   |  #7  
Yeni Üye
33 mesaj

Ben Western Digital Caviar Black kullanıyorum ve eski kasamda gerçekten biraz gürültülü olabiliyodu.Belki yerine tam oturmadığından olabilir ama yeni kasa alınca özel tutturaçlarla tutunca hiçbir ses gelmiyor.

turgutozben
02-07-2010, 21:07   |  #8  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Kullanan birinin cevap vermesi hoş oldu, teşekkür ederim. Bahsettiğin tutturaçlardan bende varmı bilmiyorum. Fotoğraf eklemeye çalışacağım, cevaplayabilirsen sevinirim. Bir de bahsi geçen tutturaç elemanları harddiscle birlikte verildi mi sana?

Son Düzenleme: turgutozben ~ 02 Temmuz 2010 21:10
Arkady
02-07-2010, 21:29   |  #9  
Yeni Üye
33 mesaj

Yok onlar kasayla birlikte geldi.Kasaya onlarla monte ediliyor harddiskin iki yanına takılıyor.

Son Düzenleme: Arkady ~ 02 Temmuz 2010 21:39
turgutozben
02-07-2010, 22:05   |  #10  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Bu durumda benim kasada o titreşimi sönümlemek pek mümkün görünmüyor.

Nicoll
03-07-2010, 12:40   |  #11  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj
Alıntı: turgutozben  
Bu durumda benim kasada o titreşimi sönümlemek pek mümkün görünmüyor.
Büyük ihtimalle hdd ile birlikte sata kablosu ve civata gelmez. Onları ayriyetten alacaksınız...

Eklediğiniz resimden gördüğüm kadarıyla montaj işlemi civata ile yapılıyor...

Eğer sadece bir tane hdd kullanacaksanız sorun olmaz... (ses çırarırsa kenarlarına kauçuk, plastik türü bir malzeme sıkıştırın...

Bende Caviar Black'in yanında başka diskler de var ve hiçbir vida yok, tamamen kızaklı sistem; kasadan bazen inişe geçmiş uçak sesi geliyor... Diskleri değil komple kasayı ortamdan yalıtarak idare ediyorum.. Kahkaha

turgutozben
06-07-2010, 02:22   |  #12  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Kauçuk benimde aklıma geldi hatta şu mobilyaların ayaklarına yapıştırılanlardan araya sokmayı düşündüm, ama onlarda hafif tüylü gibi oluyor kav görevi görüpte yangına davet çıkarabilir diye düşündüm, küçük bir ihtimal ama apartmanı yakmıyım benim derdime komşular gitmesin :D, siparişi verdim, yakında elime ulaşır sanırım, birde tek taraftan vidalamayı düşünüyorum direk tek levhaya bağlı olursa o levha titreşime biraz olanak tanıyıp daha az ses oluşmasını sağlayabilir. Neyse artık verdim siparişi, olsa da olacak, olmasa da :), fikir verdiğiniz için ikinizede çok teşekkür ederim.

turgutozben
13-07-2010, 10:52   |  #13  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Cihazı almayı düşünüp forumda arama yaptıracak bir kullanıcı olabilir. Cihazı aldım, hızı oldukça iyi ve tamamen sessiz, ya da benim işlemcinin fanı çok sesli. Gerçi sesten şikayetçi olanlar tıkırtı benzeri seslerden bahsetmiş, o türde bir ses yok.