Wi 7 İle xp kurulmazmı ?

HPQ-User
07-06-2009, 00:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

win7 sormuş:
Arkadaşlar xp yüklüydü hardiskimde başka bi bölüme win 7 kurdum

xp bidaha açılmadı ntldr gibi bi hata verdi

bende xp nin üzerine win 7 kurunca olmayınca

win 7 nin üzerine xp kurayım dedim bu seferde başka bi hata mesajı geldi bu xp ile win 7 bi arada kurulamıyormu

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:

.....

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7 ImageShackToolbar/5.0.0

Banned
07-06-2009, 01:09   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sanırım şu anda xp kullanıyorsunuz. D diskinize windows 7 yi kurun, hata verirse yardımcı olalım. Bir defa verdi diye aynı hatayı tekrar vermesi gerekmez, hoş verirse çözümü basit. Ama öncelikle ikisinde kurulu olması erekir.

turuncu
07-06-2009, 01:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
372 mesaj

aynı durum benim de başıma geldi. mantığınıda anlamadım. öncesinde xp ve vista yüklüydü. sonra sorun çıktı komple format attım. hdd'yi 2ye bölüp önce win7 kurdum. sonrasında diğer bölüme xp kurmaya çalışınca işler karışıyor.

xp kurulumunda, cd'den ön yükleme ypıyor, dosyaları açıyor, sonrasında kurulum esnasındaki standart tekrar başlatmaya geçiyor. ve bilgisayar siyah ekrana düşüyor. bende disk okuma hatası veriyordu. birde bu hatayı verdikten sonra ne xp başlıyor ne de win7. biostan ayarlara girdim her türlü şeyi yaptım ama nafile.

işin ilginç yanı, disklere mi birşey oldu diye merak ettim. arkadaşımın bilgisayara takınca hddleri görüyor. ama benim pc ye bağlayınca çalışmıyordu. herneyse mecburen tekrar format zorunda kaldım. bu xp kurma hikayesini de pes2009 oynamak için bulaştım. niyeyse vista da düzgün çalışmıyordu. daha sonra win7'yi tekrar kurduktan sonra pes2009 dahil tüm programlar düzgün çalıştı. şu an sistemde sadece win7 var ve gayet güzel çalışıyor. herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Banned
07-06-2009, 23:37   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
turuncu
aynı durum benim de başıma geldi. mantığınıda anlamadım. öncesinde xp ve vista yüklüydü. sonra sorun çıktı komple format attım. hdd'yi 2ye bölüp önce win7 kurdum. sonrasında diğer bölüme xp kurmaya çalışınca işler karışıyor.

xp kurulumunda, cd'den ön yükleme ypıyor, dosyaları açıyor, sonrasında kurulum esnasındaki standart tekrar başlatmaya geçiyor. ve bilgisayar siyah ekrana düşüyor. bende disk okuma hatası veriyordu. birde bu hatayı verdikten sonra ne xp başlıyor ne de win7. biostan ayarlara girdim her türlü şeyi yaptım ama nafile.

işin ilginç yanı, disklere mi birşey oldu diye merak ettim. arkadaşımın bilgisayara takınca hddleri görüyor. ama benim pc ye bağlayınca çalışmıyordu. herneyse mecburen tekrar format zorunda kaldım. bu xp kurma hikayesini de pes2009 oynamak için bulaştım. niyeyse vista da düzgün çalışmıyordu. daha sonra win7'yi tekrar kurduktan sonra pes2009 dahil tüm programlar düzgün çalıştı. şu an sistemde sadece win7 var ve gayet güzel çalışıyor. herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Keşke sorun yaşadığınızda sistemi komple yeniden kurarken önce xpyi sonra windows 7 kursaydınız, sorunsuz ikiside kurulurdu.