Selamlar arkadaslar
Windows 7 Blog ve forum sayfalarını sık sık kontrol eden ve hemen hemen her cıkan sürümü yükleyerek güncellemeleri ve gelişmeleri takip etmeye calısıyorum. Ancak son iki haftadır Windows7 de cok ciddi yavaslamalar olduğunu farkediyorum. Karşılaştığım sorunların tamamının listesini aşağıya yazıyorum.Windows7 ye yazdım blog sayfasından ama oradan hemen cevap gelebileceğini sanmıyorum. İşte sorunlar
1. Windows 7 nin kurulumu tamamlanır tamalanmaz klasik kurulumlar gerçekleşiyor. Buraya kadar sorun yok ancak ilk sorun internet explorer i kullanmamla başlıyor. İnternet explorer acıldıgı anda gerekli ayarları sabit kalmak üzere FACEBOOK sitesine giriş yapmaya kalktığımda siteye girene kadar hiç bir sorun yaşamazken siteye girdiğim anda internet explorer da asırı derecede bir yavaslama oluyor. Ekranda aşağıya inerken kesik kesik kaymalar olmaya başlıyor.
2. Sorun sadece bununla da bitmiyor. Benzer sekilde HURRIYET in yada benzer sekilde kendini belirli aralıklarla güncelleyen sitelere girdiğimde, forum sayfalarında resmen bilgisayar kitleniyor.
3. Media Player ile sarkıları calarken ilk zamanlar sorun olmadığı halde herhangi bir sebepten dolayı sesini kapatıp acarsam bir daha yeniden baslatılana kadar ses tamamen gidiyor.
4. Bir HDD den diğer bir HDD ye dosya kopyalarken de benzer sorunlarla karsıalsıyorum. İlk attıgım 2-3 dosya hızlı bir şekilde transfer edilirken sonradan attıgım dosyalarda ciddi oranda yavaslama kitlenme meydana geliyor.
5. Windows Live messenger içerisinde kurulum tamamlandıktan sonra kurdugum Microsoft Lifecam VX-3000 kamerayı da Windows 7 sürücüleri ile kullandığımda, kameralı goruntu penceresi acıldıgı anda MSN kitleniyor. Ancak Sistem yöneticisine girip prformans tabı altından MSN i bulup bu işlemi sonlandır diyerek kapatabiliyorum ve akabinde tekrar online olduğumda kamerayı acabiliyorum ancak yine cok yavas.
6. İnternette bariz bir yavaslama ile karsılastım. İNternet aynı internet modem aynı modem olmasına rağmen Windows update üzerinde devamlı bir ethernet güncellemesi buluyor ama bi türlü indirilmiyor.
7. Windows Update ve benzer Windows siteleri dahil olmak üzere neredeyse tüm Windows tabanlı sitelere giriş yapamıyorum. Ancak DNS ayarlarından çeşitli oynamalar yaparka (4.2.2.1-4.2.2.2) girş yapıyorum. Bu sefer de Facebook gibi sitelere giriş yapamıyorum. Bu sorun tüm Türkiye de mi yasanıyor yoksa bende mi var tam olarak bilemediğimden bunu da buraya yazayım istedim.
8. USB lerim önce Philips 120 GB gorurken artık guc kablosunu gerektiriyor. Gücüm 550Wat Thermaltake
Sistemimi aşağıya yazıyorum
Windows 7 RC 7100 Sürümü
5 GB Ram ( 667 Mhz Kingston )
MSI K9A2 Platinum Anakart
AMD AM2 X2 5000+ ( 2.6 GHZ ) işlemci
Creative XFi Fatality Ses kartı
2 adet 160 GB 1 Adet 500 GB HDD ( Seagate SATA)
512 Mb ATI 2600 XT (MSI) ve 256 MB 2600 XT ( Saphire ) Crossfire ile baglı durumda