wifi mesafesini artırmak

keylog
24-01-2008, 18:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

arkadaşlar anten mi yapayım yoksa alayım mı karar veremedim yaptığım anteni laptopuma bağlamak için pigtail isimli kabloya ihtiyacım olacak

kendisi linkte mevcut başka biryerde bulmakta pek mümkün gözükmemekte :)

birde hazır antenler var ama bunları bağlamak içinde aynı kabloya ihtiyacım olacak mı?.. alsam mı yapsam mı karar veremedim. yapacağım anten pringles kutusundan yapılan antenler tarzı birşey olacak alacağım ise

yada daha pratik bir çözümü olan var mı aramızda?...

geçen yıllarda chipte pringles anten hakkında yazı cıkmıstı hangi sayıda olduğunu bulamadım onu da bileniniz varsa şimdiden teşekkür ederim...

aylin86
26-01-2008, 20:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

kablosuz modeme anten almanız mümkün mü ? normalde wireless modemlerde 2 dbi lik anten verirler verdiğiniz linkteki gibi 4dbi lik bir anten ile kapsama alanını yaklaşık 2 kat arttırmanız mümkündür(duvar kalınlığı vs. bunu değiştirebilir) Veya kablosuz erişim noktası alabilirsiniz oda aşağı yukarı bu fiyatlara mal olur.Veya kaliteli bir PCMCIA kart alabilirsiniz, hatta bunların bazılarında anten takabilmeniz için gerekli jackta mevcuttur (pigtail denior sanırım :))Sizin önerdiklerinizde olabilir fakat estetik ve rahatlık açısından pek kullanışlı olmayabilir.
Bu linkede bi göz atın derim belki karar vermenizde yardımcı olur;

Son Düzenleme: aylin86 ~ 26 Ocak 2008 20:12