win 2003 svr da kul. belgelerine Ftp ile erişemek

duteyn
14-08-2008, 23:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

mrb arkadaşlar..
sistemdeki ana makinemizde win 2003 standart server kurulu, anamakine üzerinde yaklaşık 100 adet kullanıcı tanımlı ve bu kullanıcıların desktop,belgelerim klasörleri anamakine üzerinde tutulmaktadır. yapmak istediğim kullanıcıların internet üzerinden (heralde FTP sayesinde) anamakineye etki alanına dahil olurken kullandığı şifre ve kullanıcı adı ile bağlanıp sadece kendi klasörlerine (desktop,belgelerim) erişebilmelerini sağlayabilmek. bu sistemi yapabilirsek  bir endüstri meslek lisesinde uygulanacaktır. bu şekilde öğrencilerimiz istedikleri yerden dökümanlarına
erişebilmesini sağlayacağız...
Şimdiden teşekkür ederim..

PcMaKeR
15-08-2008, 13:42   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

2005 te bizim uyguladığımız yöntemin aynısını düşünüyorsunuz eml içinde

İlk önce Server 2003 e IIS 6 yı kuruyorsunuz kurulum esnasında FTP Protokolünüde seçiyorsunuz. Kurulduktan sonra IIS Managerden FTP Hesabı oluşturup her bir ftp hesabına belirli haklar sunuyorsunuz. Mesela belgelerimde C D E F G  H  klasorleri olsun C Klasorune birini D klasorune biri gösteriyorsunuz Kullanıcı bilgilerini ve yazma haklarını belirliyorsunuz.

Son olarakta ister dns kurup bir local domain kurarsınız direk herkez mesela ftp://11csinifi yazdığında kullanıcı adı ve şifresini girer ve kendi dizinine erişim sağlar ister ip adresi kullanırsınız kafa karıştırabilir en güzeli dns ve domain kullanımı yapmak ;)