Win 2k3 E.E Web Site yayınlamada Sorun

bladebj
08-10-2007, 16:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhabalar

Tüm öğrendiğim ayarlamaları yapmama rağmen şöyle bir sorunla karşılaştım DNS yi ve ISS yi kurdum öncelikle ve DNS ayarlarını (A) değerlerini ve (NS) değerlerini kaydettim Alan adımada ns18 ve ns19 alt domainlerde tanımlama yaptmıştım değerleri bu doğrultuda kaydettimm. Şimdi www.alanadim.com şeklinde explorer a yazdığımda modem sayfam açılıyor ve domain e ping attıgımda da ip numaramdan yanıt alıyorum bu arada statik ip var fakat başka kullanıcılar siteye giremiyor ISS 6.0 yeni site ekle>ip=sabit ip im > header = www.alanadim.com şeklinde tanımlamayıda yaptıktan sonra gerekli izinleri verdim hatta tüm izinleri verdim ayrıca Yerel ağ bağlantımdan da sabit ip belirledim 192.168.2.2 olarak dns bilgisinede aynısını girdim fakat böyle internete çıkmadığı için 2. dns ye de telekomun dns ini verdim burada hata yapmış olabilirim fakat daha önce xp üzerinden iss de varsayılan sitesine ip ataması ve header ataması yapmasamda bağlanılabiliyordu şimdi bu işletim sisteminde header ve ip atasamda atamasamda siteme bağlanılamıyor. Eklemem gereken diğer nokyada modemden 80. portu 192.168.2.2 ye yönlendirdim hangi adımda hata yaptığımı söyleyebilirmisiniz

İyi çalışmalar
(En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum şimdiden sağolun9

stern
08-10-2007, 21:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

İlk olarak gerekn dns ve ııs kurulu olan sisteme port yönelendirme yaparak 53 ve 80 portlarını udp ve tcp olarak yönelendirmelisn 80 portu sadece http için olacaktır 53 port ise dns için çözmleme sağlayacaktır. buraya kadar işlemleri yaptıysan dışardan ip adresini çağırdığında möodemin sayfası gelmemesi gerekiyo "sayfa görüntülenemdei " şekilinde uyarı alabilirsin ilk olarak sonrasında sistemin dnslerini 127.0.0.1 olarak ata bu sadece kendisini göstermek anlamına geldiği için yeterli olacaktır. ve dnsin düzgün çalışyorsa internet erişiminde bu şekilde herhangi bir sorunla karşılaşmaman gerekiyor . sonrasında alan adını satın aldığın yerden domaini kendi statik ip'ne yönlendirdiğin zaman sorunsuz şekilde internet adresini yanyınlaman gerekiyor.

bladebj
08-10-2007, 23:29   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj
İlk olarak gerekn dns ve ııs kurulu olan sisteme port yönelendirme yaparak 53 ve 80 portlarını udp ve tcp olarak yönelendirmelisn 80 portu sadece http için olacaktır 53 port ise dns için çözmleme sağlayacaktır. buraya kadar işlemleri yaptıysan dışardan ip adresini çağırdığında möodemin sayfası gelmemesi gerekiyo "sayfa görüntülenemdei " şekilinde uyarı alabilirsin ilk olarak sonrasında sistemin dnslerini 127.0.0.1 olarak ata bu sadece kendisini göstermek anlamına geldiği için yeterli olacaktır. ve dnsin düzgün çalışyorsa internet erişiminde bu şekilde herhangi bir sorunla karşılaşmaman gerekiyor . sonrasında alan adını satın aldığın yerden domaini kendi statik ip'ne yönlendirdiğin zaman sorunsuz şekilde internet adresini yanyınlaman gerekiyor.
ilk olarak çok sağol şu an ulaşılabiliyor fakat tek sorun iss de eklediğim siteyi ip olarak local ip mi vereceğim ve header bilgisini www.alanadim.com şeklinde yazmam yeterli mi çünkü şu an web sitesi web sayfasını açmayı red etti gibi bir hata alıyor dışarıdan gelen istemler.

stern
08-10-2007, 23:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

karşıa çıkan hata tam olarak nedir ayrıntısı ile yazarsan daha iyi olacak

bladebj
09-10-2007, 12:40   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj

sorunu hallettim şu an tıkır tıkır çalışıyo ne kadar teşekkür etsem azdır