arkadaşlar 4 gb i5 laptobum var win 7 32 bit vardı üstünde internetten win7 ultimate 64 bit indirdim :) key serial ve orjinal yapma programıyla birlikte kurduktan sonra sanki 32 bite göre daha uyumsuz ve oyunlar sanki kasıyo ve laptopun hızlanmasını beklerken sanki yavaşladı acaba banamı böle geliyo yoksa korsan oldu için mi böle oluyo gerçi orjinal yaptım key falan girdim bilgisayarım sağ tık yapınca orjinal logosu çıkıyo bi yardımcı olursanız çokkk sevinirim 32 bite gerimi dönmeliyim fakat bu sefer ramin sadece 2,99 unu kullanabiliyom 1 gb ram kkullanamıyorum :S pes 2010 u 32 bitte daha güzel oynuyodum ve internet daha hızlıydı
win 7 32 bitten 64 bite geçtim notebook yavaşladı
diziüstü bilgisayarın ne marka bilmiyorum. ama tahminime göre orjinal chip set driverlarını bulup 64 bit için yüklemelisin. sistem otomatik chip set bulup yüklemiş olabilir. ancak orjinal marka chip setlerini bul ve yükle.... Genelde kasmalar ve uyumsuzluklar driver dan oluyorlar. Olmadı intel sitesinden driverlarını kontrol edebilirsin. http://www.intel.com/p/en_US/support/detect/?iid=dc_iduu
adresindeki < check your sytem ..... > sekmesini tıkla sonucunda sana driverların hk. bir döküm veriyor.
ona göre yükle veya ne gerekiyorsa yap.
64 bit sistem ile 32 bit sistem arasında olan fark bariz şekilde isminde gizli. 8 bit = 1 bayt
32 bit = 4 bayt , 64 bit = 8 bit . Bu şu anlama geliyor 64 bit sistem 32 bit sisteme oranla saniyede 2 katı hızlı işlem yapma demek oluyor. bunun sizin donanımınızla alakası var tabi ki. ancak günümüzde 64 bit sisteme uymayan donanım yok gibi. ancak kullandığımız programların büyük bir çoğunluğu 32 bit sisteme göre ayarlanmışa benziyor. yeni bir program kurduğumuzda eğer 64 bir sistem ile çalışıyorsak; 32 bit ile çalışan tüm programlar < Program files> klasörlerine baktığınızda 32 ve 64 olarak 2 bölümde ayrılmış olarak göreceksiniz. Yani kısaca 64 bit sistem ile 32 bit programlarıda kullanabileceksiniz. bu yukarıda anlattığım hususlara baktığımızda donanımlarınız ( işlemci, anakart, ekrankartı, ethernet kartınız, wireles adaptörünüz, vs... ) için zaten 64 bit driverları mevcut. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta orjinal ( örnek nvidia ekran kartınız için driver yüklerken nvidia sitesine gitmeli, oradan kartınıza uyan driverı 64 bit için yüklemelisiniz.) 64bit driverlarını bulup yüklemek. göreceksiniz win7 nin otomatik bulup yüklediği driverlarla sizin bulup yüklediğiniz driverlar arasında orjinallik açısından fark olduğunu... yoksa donanımlarınız için 64 bit driverları bulamıyorsanız, 64bit sistemde ısrarcı olmamalı 32 bit sisteme geçmelisiniz.