win 7 başlangıç performansı artmıyor?

s.e.li.m
10-09-2011, 19:15   |  #1  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
192 mesaj

Arkadaşlar selamun aleyküm.
Sorunumu elimden geldiğince kısa ve net anlatmaya çalışcam.Umarım yardımcı olursunuz.
Sorun : "Bilgisayarım yaklaşık 2 dakikada açılıyor." ( başlangıçta virüs programını devredışı ettiğim halde)

Şimdi bu konuda önerileriniz genelde şu yönde olucak sanırım :
Başlangıçtaki gereksiz prog. ve hizmetleri kaldır..
Sorunu gidermek için yapmaya çalıştıklarım :
1.Başlangıçta açılan bütün gereksiz program , hizmet vs. hepsini kaldırdım.
2. Advanced System Care ,cleaner ,smart defrag , win 7 manager... gibi programlarla nerdeyse hergün bakım yaptım.
3.Soluto  adlı  programdan başlangıçta açılan tüm şeylerin süresine bakarak gereksiz olanları kaldırdım.Örneğin KİS2012 yaklaşık 85 saniye civarında bir gecikmeye neden oluyordu, onu da artık elle başlatıyorum.Yoksa KİS2012 ile birlikte pc  3 dk.15 saniye gibi bi sürede açılıyor.
4. Ram mhz değerini 1066 dan 1600'e çektim yine farketmedi..
5.msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler /işlemci sayısı bölümündeki çekirdek sayısını 4 olarak işaretledim..
6. Bu arada açılışta yavaşladığı nokta win 7 logosu çıktıktan sonra HOŞGELDİNİZ yazısına geçiş bölümünde ve HOŞGELDİNİZ noktasında oluyr.Buralar uzun sürüyor yani bi 30 - 40 saniye kadar..

Aklıma gelen yaptıklarım bu kadar sanırım.Bi forumda gördüğüm bişey dikkatimi çekti , "eğer kullandığınız win 7 işletim sistemi CRACK'li  ise onun içindeki loader dosyası yavaşlama sorununa neden olabilir"  diye bişey gördüm bu ne kadar etkilidir ?
Forumlarda bakıyorum milletin win 7 li bilgisayarları kimisinde 35 kimisinde 50 saniyelerde açılıyormuş.Bende neden bu kadar fark olduğunu merak ediyorum.

Son olarak sistem bilgilerimi yazayım :
İŞLEMCİ -----> AMD PHENOM 965 X4 
ANAKART----> ASUS M4A785TD-V EVO 
RAM----------> PATRİOT VİPER 4GB 1600 MHZ
EKRAN KARTI-> SAPHİRE HD 6870 VAPOR-X
İŞLETİM SİSTEMİ--> WİNDOWS 7 32 bit (CRACKLİ)

İLGİLENEN VE YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

faceman
10-09-2011, 19:19   |  #2  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

peki virüs olmadığına emin misiniz ?

s.e.li.m
10-09-2011, 19:21   |  #3  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
192 mesaj

Eminim eminim...Aklına gelen güçlü virüs programlarının çoğunu kullandım..Spybot , hiJack ve daha fazlası işte..