win 7 de mac adresi nasıl değişir

durmacos
07-04-2010, 14:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
120 mesaj

arkadaşlar internet bağlantısına arkadaşın tabiki mac adares filitreleme yaptık ve win 7 de mac adresi değişmiyor programlar dan denedım xp de değiştiren program win 7 de değişmiyor acaba nasıl değiştirebilirim bilgisi olan varmı

durmacos
09-04-2010, 15:44   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

bu konuda hiç bilgisi olan yokmu yada değişmiyormu mac adresi win 7 de

Son Düzenleme: durmacos ~ 09 Nisan 2010 15:44
mancukya
10-04-2010, 15:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Mac adresi neden degisceksin spoofmu yapacaksiniz ?
Yasal degil üstelikde modeme mac adresi kayitli pcden arkadasinin pcdeki mac adresi ekliyeceksin.
Cakma hackerlik pesinde kostugunuz belli sordugun sey yasal ahlaki falan degil kimbilir kimin hattina sizma pesindesiniz.
Bu konunun burda durmasinida anlamiyorum ilk defa sizden duydum mac adres girmek icin modeme pcde mac adres degisikligi yapilmasini aynen devam edin.

durmacos
10-04-2010, 15:58   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

1 diğer usb wirelesımla zaten girmekteyim bağlantıya yedek wirelesınkini eklıcem çünkü eskisi gitti gidiyor gerçi şu anda eskisi çalışmakta eskisi ile yedeğinkinide eklicem o zaman sorun kalmayacak yardım dedik sizelerde ukalalık değil varsa bilginiz paylaşalım yoksa aklınız kendinizde kalsın arkadaşlar gerek kalmadı akşam yeni wirelees  götürüp eskısı ile ayarlara girip direk eklicem yardım etmeye çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

mancukya
10-04-2010, 18:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Bak arkadasim Mac adresi kayitli bir makine ile modeme girip istedigin mac adresini eklersin.
Ukalalik degil olay sadece niyet meselesi bu sekilde ilk bakista akla gelen bu oluyor.
Sahsen kendim Mac adres korumasi aldimda ve baska bir alet bagliyacaksam o aletin mac adresini alir modeme eklerim diger makineden 

Illa bu isi yapacam diyorsan XP mode uzerinden yada sanal bir makine uzerinden yapabilirsin neticede.

durmacos
10-04-2010, 20:22   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

şifreli idi açmış arkadaş bende böyle bir çözüm buldum önune gelen dalmakta idi kusura bakmayasın  hack le gerçekten işim olmaz gerçi heves için bir kaç programla denedim pc ye girmeyi girdimde ama hiç bir şey yapmadan da çıktım.. zaten arakdaşa satmak için verdiğim wirelessın  mac adresi ekli ama almadı kaldı gerıye sadece 1 gece int siz kaldım ama  ne yaptımsa 2 3 program da denedim olmadı merak sadece 7 den değişiyormu değişyorsa nasıl ama bozulursa diye her ihtimale karşı iş yerindekini de götürüp mac adresini onunda eklice yoksa sırf mac adresi değiştirmek için xp kurmak istemiyorm xp de var programım 

durmacos
10-04-2010, 20:30   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
120 mesaj

bu arada bilgisi olan varmı 1 km çeken wireless warmış ama 150 liraya garantisiz getirtiliyor acaba anteni kaç db -- yagi anten yani 15 db lik antenle bu mesafeyı kaça çıkartabiliriz

Son Düzenleme: durmacos ~ 10 Nisan 2010 20:33
Banned
13-04-2010, 18:44   |  #8  
Banlandı
20 mesaj

http://www.google.de/#hl=de&sour ... fp=ee5ee57acdb47974
karsima yüzlerce sonuc cikti

karaprens_027
10-10-2010, 00:56   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

şu 1 km çekim alanı olan wireless alıcısını soran arkadaş sana bu konuda yardımcı olabilirim. aynı adaptörden bende kullanıyorum çok etkili bşy ustelik ne yagi nede panel anten kullanmana gerek yok kendisinin ustunde 6 dbi anteni var ve sorunsuz çekiyor. ben bu adaptörlerin satışını yapıyorum 1 km çekim alanı olan wireless adaptör 120 tl almak istersen bana yazarsın.

mcafee23 ayrılmıştır
10-10-2010, 04:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Bir bilgisayar üzerindeki kablosuz ağ kartının xp ile mac adresi değişimi yapıldığı ancak vista ya da win7 ile mac adresi değişiminin yapılamadığı gibi duyumlar almışsınızdır.
Bunun vista win7 veya xp ile ilgisi yoktur aslında.Yani bu sonuçtan Microsoft sorumlu değildir

Bunun asıl sebebi aygıt sürücüleridir ve bu sürücüleri yazan üreticilerdir
Örneğin:
Laptop'umda vista ve win7 yüklü;iki işletim sisteminde de mac adresi değişimi yapamıyorum.
Şimdi bakıldığında vista ve win7'de mac adresi değiştirilemiyor diyebilirsiniz.

a-) Ama masaüstü bilgisayarımda kullandığım usb kablosuz adaptör çok eski olduğu için haliyle elimdeki sürücüleri de eski ve ben aygıtı bu sürücülerle işletim sistemine tanıtıyorum sonucunda masaüstü bilgisayarımda win7 ile mac adresi değişimi yapabiliyorum.
b-) Veya usb adaptörü eski sürücüler ile laptop'a tanıttığımda laptopta usb adaptör için sonuç olumlu oluyor.
c-) Hatta bilgisayardaki kablolu ağ aygıtının mac adresini de değiştirebiliyorum.Yani bu konuda windows'un bir kilidi yok.
d-) Laptopumdaki ağ kartının mac adresini xp kullanarak xp sürücüleri ile değiştirebiliyorum.Buradan aygıtın da değişime bir kilit koymadığını anlıyorum.

İnternette bu konu ile ilgili açılmış başlıklarda "ethernet'in mac adresini değiştiriyorum ama wireless ağ kartımın mac adresi değişmiyor" yazdığını görebilirsiniz.İşte bu kablosuz ağ kartlarına getirilen bir "sabit MAC" olayıdır. Kablolu ağ kartlarına uygulanmaması da "kişinin kablo ile eriştiği bir ağ donanımı için yeterli yetkisi vardır" mantığından kaynaklanıyor

Birçok üretici artık kablosuz ağ kartları için çıkardığı son sürücülerde MAC adresinin değişimine izin vermiyor..Bu da;kablosuz ağlarda mac filtresi halen bir güvenlik unsuru olduğu için, mac korumasını aşmaya kolaylık sağlamaması için düşünülmüş.
Bu yüzden bazen aygıt sürücülerini güncellemek iyi olmayadabilir.

BU İŞ İÇİN YAZILMIŞ MAC CHANGER GİBİ PROGRAMLAR ASLINDA REGEDİT'TEKİ GEREKLİ DEĞERİN DEĞİŞİMİNİ BAŞARILI ŞEKİLDE YAPARLAR ANCAK AYGIT SÜRÜCÜNÜZE AİT .inf ve .sys DOSYASI DU DEĞİŞİKLİĞİ AYGITIN KULLANMASINA İZİN VERMEZ.O SÜRÜCÜ KULLANILDIĞI ZAMAN O AYGITIN MAC ADRESİ HEP AYNIDIR

Mac changer tarzı programlar ile mac adresini değiştirdikten sonra
Rededit'te
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\  anahtarı altındaki klasörlerde ilgili ağ aygıtınızı bulup Networkaddress değerine bakarsanız,değer programın atadığı yeni adresi içerir.Ancak ağ bağlantısı ayrıntılarında mac adresi hala orjinal halindedir.

Bütün bu anlattığımız olay güvenlik amaçlıdır.Bundan sonra da üreticilerin de kablosuz ağ kartlarında mac adresi değişimine izin vereceğini sanmıyorum.Bunu ilk olarak İntel başlatmıştı ve diğer üreticiler de bunu takip etti

Ancak bunu atlatmanın bir yolu da mutlaka vardır ama uğraşmaya da değmez.Erişmek istediğiniz modem üzerinde yetkiniz varsa modemi resetlersiniz,yoksa veya başka birşey için gerekliyse zaten bu hack'e dahil bir eylemdir

Değişimi ağ kartınızın Xp sürücüleri ile deneyebilirsiniz.Ancak xp sürücüleri ile vista ve win7'de aygıtınız çalışmayacağı için xp kurmanız gerekir.Ve işte burada yine başa dönüp xp ile mac adresi değiştiriliyor diyebiliriz.

Biraz "yumurta mı tavuktan çıkar,tavuk mu yumurtadan" hesabı gibi oldu...

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 10 Ekim 2010 04:33
Sdstc
16-10-2010, 17:51   |  #11  
Yeni Üye
35 mesaj

mac adresi nasıl değişecek ya cinsiyet değiştirmek gibi bişi bu

wichtirop
26-10-2010, 14:43   |  #12  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaş alın program benden.. programın serialini kırmak sizden mutalizm...

http://lizardsystems.com/change-mac-address/   bir tek bu program değiştiriyo mac adresini