masaüstü bilgisayarında windows 7 kurulu arkadaşlar sizden ricam masaüstü ekran ayarlarını 800*600 yapıp, ekranın nasıl göründüğü hakkında buraya bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim.
laptopunda win 7 kurulu olan arkadaşlardanda aynı şeyi rice ediyorum. lütfen cevap yazan arkadaşlar bilgisayarının laptopmu , masaüstümü olduğunu belirtsin.
win 7 ekran ayarları
aynı usb bellekten kurulan windows 7 laptoplarda farklı çalışıyor. masaüstü pclerde veya CRT monitörlerde farklı çalışıyor. laptopda 800*600 yaptığımda ekran küçülüyor. masaüstü pc ekranında (CRT MONİTÖR)
küçülme olmuyor sadece görüntü kötüleşiyor.
win xp ve Vista'da laptopun ekran ayarlarıyla CRT monitörün ekran ayarlarında bi fark yok.
bilmem anlatabildimmi...
Şimdi bu konuyu açtığınız iyi oldu. Olmayan "Sorununuzu" çözmek için adım adım başlayalım.
-Öncelikle Dizüstü mü? Masaüstü mü kullanıyorsunuz?
-Monitörünüzün modelini Everest ile bakıp bana söyler misiniz?
-Monitör sürücüsü yüklü mü?
-Ekran kartınız nedir? Sürücüsünü Windows 7 mi yükledi.
Gerçekten insanlar nelerle uğraşıyor. Tabiki crt ile lcd farklı gösterecek. Sonuçta lcd ekranlarda otomatik ayar mevcut ve tabiki pikseller. Ama crt de durum farklı. Bunun windows 7 ile kurulumla falan alakası yok. Ayrıca 800*600 de e işiniz var ki.
Şimdi bu konuyu açtığınız iyi oldu. Olmayan "Sorununuzu" çözmek için adım adım başlayalım.-Öncelikle Dizüstü mü? Masaüstü mü kullanıyorsunuz?
-Ekran kartınız nedir? Sürücüsünü Windows 7 mi yükledi.
bilgisayarım FUJİTSU SİEMENS AMİLO Pİ2530i laptopmasaüstü Bilgisayar kardeşimin, sırf Win 7 ekran ayarlarını görmek için P4 3ghz 512 mb ram 128 mb NVEDİA ekran kartı olan bilgisayara yükledim, onun ekran ayarlarını 800*600 yaptığımda ekranda küçülme meydana gelmedi, sadece masaüstü simgeleri falan büyüdü görüntüde netlik kaybı oldu.
aşağıda laptopun 800*600 görüntüsü var. sizinkide 800*600 yaptığınız zaman böylemi oluyor.
win 7 . 1280*800 de böyle ;
birazdan Laptobumda yüklü oldan XP ve Vistanında ekran ayarlarının 800*600 deki fotograflarını koyacam.
gerçekten sorun nedir ?
ne ile alakalı bilmiyorum ama merak ediyor
sorun bu arkadaslar
https://www.chip.com.tr/forum/win ... oblemi_t115800.html
https://www.chip.com.tr/forum/win ... arlari_t115823.html
Gerçekten insanlar nelerle uğraşıyor. Tabiki crt ile lcd farklı gösterecek. Sonuçta lcd ekranlarda otomatik ayar mevcut ve tabiki pikseller. Ama crt de durum farklı. Bunun windows 7 ile kurulumla falan alakası yok. Ayrıca 800*600 de e işiniz var ki."Tabiki crt ile lcd farklı gösterecek. Sonuçta lcd ekranlarda otomatik ayar mevcut ve tabiki pikseller. Ama crt de durum farklı"
demişsin, bende sana şunu soruyorum aynı LAPTOP ta kurulu 3 işletim sistemi var
1. win xp
2.vista
3.win 7laptoplarda win xp ve vistada ekran ayarları farklı Win 7 de farklı çalışıyor. buda kullanıcıya problem yaratıyor. 800*600 de ne işin var demişsin, arkadaşım benim oyun oynamaya hakkım yokmu. 1280*800 de kasıyor bende 800*600 de oynuyorum. şimdi sen bana ekran kartını değiştir diyebilirsin ama kriz bizi teğet geçmedi. direk 12 den vurdu. bilmem anlatabiliyormuyum. ayrıca ben CRYSİS'İ CALL OF DATY 4- 5 800*600 DE xP De zevkle oynadım. daha saymadığım birsürü oyunu. ama şimdi Win 7 de oynayamıyorum.
(turuncu görüntü sizi şaşırtmasın EKRAN PARLAK OLDUGU İÇİN yansıma yaptı)fotoğraflar :
Xp 800*600 ekran ayarları ;
Xp 1280*800:
vista 800 * 600 :vista 1280*800 :
WİN 7 ekran görüntüsü yukarıdaki mesajda var. sizce bi terslik yokmu.
İnceledim, sorun gerçekten de mevcut ama suçlu Windows 7 değil (XP de sorun olmasa da) Fujitsu.
BIOS güncellemesi yapar mısınız.
Bir de bunları yaptığınızı görmedim, bir sorun mu oldu yoksa unuttunuz mu?
En önemlileri bunlar:
gerçekten çok karışık..
oyunu ben yükledim ve oynuyorum..hiç bir problem yok..
pc nin masaüstünün çözünürlüğü
1440-900 .. oyunun ise başta çözünürlüğünü olmak üzere hiçbir ayarını değiştirmedim..
ekran kartım ati radeon hd 2400.ram 4 gb
benim pc de hiç kasma yok oyunu oynarken..sorun da yok..bilgilerinize
İnceledim, sorun gerçekten de mevcut ama suçlu Windows 7 değil (XP de sorun olmasa da) Fujitsu.bilgisayar Laptop olduğu için XP de Vista'da ve Win 7 de monitörle ilgili hiçbirşey kurmuyorum.BIOS güncellemesi yapar mısınız.
Bir de bunları yaptığınızı görmedim, bir sorun mu oldu yoksa unuttunuz mu?
En önemlileri bunlar:
otomatik tanıyor.
bilgisayar Laptop olduğu için XP de Vista'da ve Win 7 de monitörle ilgili hiçbirşey kurmuyorum.Ben size otomatik tanıyıp tanımadığı ile ilgili bir soru sormadım ki beyefendi. Ben size şunları söyledim:
otomatik tanıyor.-BIOS güncellemesi yapın
-Monitörünüzün modelini Everest ile bakıp bana söyleyin
-Monitör sürücüsü yüklü mü, yüklü ise ne? (Standar PnP Monitör vs.)