Win 7 home Ultimatede çalışmıyor

aykut0202
20-12-2010, 17:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

laptop kullanıcısıyım markası hp G62 s13ST bu bilgisayarda home basic yüklüydü ben ultimate kurdum ama herşey kurulu olduğu halde yan tarafta power dvd 9 programını çalıştıran butonum çalışmıyor daha önce mail tuşum çalışmıyordu ama onu varsayılan atadıktan sonra düzeldi lütfen bana şu multimedya tuşu hakkında yardım edin Üzgün

Unspoken88
20-12-2010, 19:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Laptopla gelen orjinal işletim sistemiyle çalışır o bildğim.Sonradan başka işletim sistemi kurduğunuzda o fonksiyonlardan mahrum kalabilirsiniz.Ama yinede Laptop markana göre driver arayabilirsin...

aykut0202
20-12-2010, 20:49   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

işin ilginç tarafı bu işletim sistemini 2 kere yükledim 1.sinde çalışıyodu ama 2. sefer yüklediğimde çalışmıyor

TnDnmz
20-12-2010, 20:50   |  #4  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

:) Gerçekten enteresan bir durum.Servisi arayıp sordunuz mu?

mancukya
20-12-2010, 22:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Her konuda her seyi bilen insanimiz cok oldugu icin yoruma gerek yok aslinda.
Orjinal windows 7 kaldirip Ultimate kurdun kazancin ne peki ?
Bitlocker  sifreleme ondan iyisini yapan 100 kusur program var
Medya Center zaten prelerde mevcut
Gelismis ag ayarlari si yerleri yada cafeler icin iyidir onun bile alternatifleri var

Her önüne gelen bir haltmis gibi bu iyi derken ne dediginide bilmiyor aslinda ayni konu XP icinde gecerliydi XP Pro cok cok iyi oldugu icin degil asil sebebi aktive etmek olayinda Pro sürümünde kayit zorunlulugu olmamasindan dolayi korsan kullanimda populer olmasiydi
Senin sorunun pc hangi markaysa sitesine gir ordan modelini sec ve gerekli klavye kisa yol icin programi mevcuttur.

aykut0202
21-12-2010, 19:29   |  #6  
OP Yeni Üye
32 mesaj
Alıntı: mancukya  
Her konuda her seyi bilen insanimiz cok oldugu icin yoruma gerek yok aslinda.
Orjinal windows 7 kaldirip Ultimate kurdun kazancin ne peki ?
Bitlocker  sifreleme ondan iyisini yapan 100 kusur program var
Medya Center zaten prelerde mevcut
Gelismis ag ayarlari si yerleri yada cafeler icin iyidir onun bile alternatifleri var

Her önüne gelen bir haltmis gibi bu iyi derken ne dediginide bilmiyor aslinda ayni konu XP icinde gecerliydi XP Pro cok cok iyi oldugu icin degil asil sebebi aktive etmek olayinda Pro sürümünde kayit zorunlulugu olmamasindan dolayi korsan kullanimda populer olmasiydi
Senin sorunun pc hangi markaysa sitesine gir ordan modelini sec ve gerekli klavye kisa yol icin programi mevcuttur.

ilgilendiğin için saol ama  servisi aradığımda teknik servis elemanının bana dediği şey şudur : "Efendim bu sizin seçiminiz biz sadece ev kullanıcıları için basic işletim sistemi kurduk bunu kurtarmak içinse kolay bir recovery programı kullandık bu programları ve işletim sisteminizi isteğiniz sekilde değiştirebilirsiniz size hiçbir sorun çıkartmaz ama lütfen önce recovery yedeğinizi alınız" diyen bir teknik servis ve ben istediğim işletim sistemini seçmekte olan özgürlüğüm için burada sana pek bir söz düşmüyor hatta sen hiiç ama hiiç  ilgilendirmiyor sevgili arkadaşım ultimate home basicten senin tabirinle evet daha iyi bir halt ve işin gerçeği elimde orjinal ultimate bulunurken bu makinada home basici kullanmam kimsede kursura bakmasın ben o işletim sistemine 390Tl para verdim boşunada vermedim "Orjinal windows 7 kaldirip Ultimate kurdun kazancin ne peki ?" diye bir soru sormuşsun cevaplayayım kazancım kardeşimin bilgisayarında vista kuruluydu windows 7 istediği için bunu key ile birlikte ona hediye ettim bende ultimateye geçtim umarım seni tatmin etmiştir.... bana basit bir sorun gibi geldiği için daha doğrusu bu bilgisayardan kullanan varsa böyle bir sorun yaşamış olabilir diyerek buraya bir konu açmak istedim çözülmezse TnDnmz arkadaşımın söylediği gibi teknik servisi arıyacağım...

Son Düzenleme: aykut0202 ~ 21 Aralık 2010 19:35
mancukya
21-12-2010, 22:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Valla o calisan nasil o sekilde konusmus ilginc normal sartlarda ciddi bir firma sen makinedkei orjinal sürümü kaldirip farkli bir sey kurarsan ve dikkat ederlerse garanti kapsami disina bile cikarabilirler.
Teknik servis ilgileniyorsa o firmaya hayran kaldim cidden iyi tesvik ediyorlar.
Senin icinde  

Aradiklarin burda 32 64 hangisini kurdunsa gereken sitesinde var ayrica gercekten o teknik servis ve o calisan sahisi takdir ettim hem bir halt bilmiyor hemde nasil is ahlaki bu ilginc ben makineyi sildim kopya kurdum bu lazim ve bu elaman cevap veriyor ilginc gercekten.

aykut0202
22-12-2010, 15:42   |  #8  
OP Yeni Üye
32 mesaj
Valla o calisan nasil o sekilde konusmus ilginc normal sartlarda ciddi bir firma sen makinedkei orjinal sürümü kaldirip farkli bir sey kurarsan ve dikkat ederlerse garanti kapsami disina bile cikarabilirler.
Teknik servis ilgileniyorsa o firmaya hayran kaldim cidden iyi tesvik ediyorlar.
Senin icinde  
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... us&product=4099571&

Aradiklarin burda 32 64 hangisini kurdunsa gereken sitesinde var ayrica gercekten o teknik servis ve o calisan sahisi takdir ettim hem bir halt bilmiyor hemde nasil is ahlaki bu ilginc ben makineyi sildim kopya kurdum bu lazim ve bu elaman cevap veriyor ilginc gercekten.

inanırmısın bilmiyorum ama tam 3 farklı teknik elemanına sordum hepsi aynı cevabı verdi hemde ses kaydı yapılırken yani ileride sorun çıkarsa ses kayıtlarıda var ellerinde bide elimde recovery cdleri var
sorun çıkartırlarsa hemen yüklerim onu

Son Düzenleme: aykut0202 ~ 22 Aralık 2010 15:48
mancukya
22-12-2010, 16:06   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Recovery alman iyi olmus cünkü cok bile tanidiklarimdam bazilari vista ile makine alip XP atmaya kalkiyorlar beceremeyincede makineyi garantiye yolluyorlar yaklasik 300 tutarinda bir fatura yediler hem sistem Dvdsinin yeniden lisansi ve vs vs hemde posta ve diger gecirilen saatlerin parasi icin.
Anliyan kisiler icin bu sorun degil format atmayi kurmayi iyi biliyorsan yapmakta sorun yok ama bilen bilmiyen herkez bu islere kalkiyor senin icin sitede klavye ve diger seyler icin gereken programlari görmüstüm ayrica

aykut0202
22-12-2010, 21:20   |  #10  
OP Yeni Üye
32 mesaj
Recovery alman iyi olmus cünkü cok bile tanidiklarimdam bazilari vista ile makine alip XP atmaya kalkiyorlar beceremeyincede makineyi garantiye yolluyorlar yaklasik 300 tutarinda bir fatura yediler hem sistem Dvdsinin yeniden lisansi ve vs vs hemde posta ve diger gecirilen saatlerin parasi icin.
Anliyan kisiler icin bu sorun degil format atmayi kurmayi iyi biliyorsan yapmakta sorun yok ama bilen bilmiyen herkez bu islere kalkiyor senin icin sitede klavye ve diger seyler icin gereken programlari görmüstüm

evet hp bu konuda hassas aslında adamların prensibi şu eğer bilmiyosan kurcalama ne kadar çok bilsen dahi recoverylerini al

Son Düzenleme: aykut0202 ~ 22 Aralık 2010 21:22