slm win7 yi dün bilgisayarıma kurdum inceledim ve bugün acronis ile aldığım xp yedeğini tekrar bilgisayarıma yükleyip xp ye döndüm. yapmak istediğim bazı şeyler var yapamadım. bazı şeyler var kafama takıldı bunları win7 de nasıl yapabiliriz.
1- xp de format atıp tekrar bi sistem kurduğumuzda lazım olan dosyaları yedeklemek çok kolaydı belgelerim klasörü-masaüstü-sık kullanılanlar vs. xp den aldığım dosyalarımda belgelerim içinde bulunan resim-müzik klasörlerim vardı bunları 7 belgelerime kopyaladığımda resimleri-müzikleri vs başka klasörere atıyor. ve bu benim için daha karmaşık geliyor.
2-resimdeki klasik başlat menüsünü win 7 de nasıl yapacağız be bu resimdeki şekli ile modifiye edip kullanmak istiyorum.
win 7 ile ilgili bi kaç soru
tabi ki format attığıma eminim tamamen c yi silip sonra bölüm oluşturup işletim sistemi yüklüyorum. tabi bunları yapmadan önce bana lazım olan dosyala ve klasörleri mesela belgelerim klasörü gibi d ye yedek alıyorum ve yeni işletim sistemini kurduktan sonra da bunları yerlerine koyuyordum.
ama şimdi win 7 de bunlara ulaşmak ve yerlerine kopyalayıp , yedeğini almak çok güç geldi bana.
2. olarak verdiğiniz link için tşk.
aslında eklemiş olduğum resimde gözüktüğü gibi kendime özgü menüleri win 7 ye ekleyebilmeyi öğrenebilsem ve bu win7 başlat menüsünün yedeğini alabileceğim yolunu öğrenebilsem daha süper olucak xp de C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\start menu klasörünün yedeğini almam çok kolaydı. şimdi win 7 kurunca baktım bulamadım.
https://www.chip.com.tr/forum/win ... liklar_t136199.html
İnceleyin. User klasörüne attığınız her belge default olarak kitaplıklarda görünür aksine daha derli ve toplu bir dosya ulaşımı sağlar ;) Keşke Windows 7 de biraz daha zaman geçirseydiniz...
yok zaten geçecem 7 ye ama şöle biraz daha bilgi edinip geçicem.
bilgi edinmeye gerek yok..30 dk bilgisayarda ki dosyaları inceleseniz , başlat ı da, sık kullanılanları da neyin ne olduğunu da anlarsınız..Sanırım hiç vista da kullanmadınız , o yüzden zorluk çekiyorsunuz..
Söledikleriniz basit şeyler ve bunları yardımımız olmadanda eminim yapabilirsiniz..