selam arkadaşlar elimde iso uzantılı bir windows 7 var format atmak için boot yapılması gerekli tabi dwd ye bastırdım direk ama buna rağmen hala boot olmuyo açılışta görmüyor dwd yi boot olarak tekrar nasıl hazırlarım yardımıc olursanız sevinirim ;)
win 7 iso boot yapma
Pc mi LAPTOP mu?
Öncelikle Pc açılışta dvd veya cd ye bakıyomu?
eğer bakıyosa iso uzantılı dosyayı yanlış yazdırıyor olabilirsin.
hiçbir iso uzantılı işletim sistemi medyasını boot yapmak gerekmez.
iso uzantılı dosyayı nero tarzı bir yakma programı ile yazdırmanız gerekir. Direk yazdırmanız durumunda boot olmayacaktır.
iso uzantılı dosyayı nero tarzı bir yakma programı ile yazdırmanız gerekir. Direk yazdırmanız durumunda boot olmayacaktır.
Doğru. iso dosyasını direk dvd ye yeazdırırsanız bir sonuç elde edemessiniz yapmanız gereken nero ile kalıbı diske yazdır diyerek iso dosyasını neroya gösterip ardından dvd ye yazdırmak.
arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim şunu söyliyeyim ilk önce kalıbı diske direk yazdır demedim içini olduğunu gibi sıradan bir şekilde dwd ye yazdırdım ilk hatam bu diğer konu ise açılışda dwd den başlatmayı kesin olarak denedim çünkü elimde bootable bir windows xp vardı onunla açıldı bilgisayar ama diğer windows 7 ile denediğimde olmuyordu şu an deniyorum umarım olur yantılarınız ve yardımlarınız için tekrar çok teşekkürler
Direk yazdısanız bile boot olmaz kalıp olarak dvd yakma programı ile yakmalısınız.
Arkadaşların dediği gibi DVD ye Kalıbı Yazdır diyerek yazdırıp kullanabilirsin ama ben sana daha pratik yöntem önereceğim. DVD kullanmayacaksın direk USB Bellekten kuracaksın. Bu iş için kullanacağın bellek en az 4 GB olmalı. Şu linkten gerekli programı indir. Bu program Microsofta aittir ve ücretsizdir. http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool "Açılan sayfayı biraz aşağı kaydır. Installation diye bir başlık var. İşte o kısımda programın adının yazdığı mavi renkli kısma tıkla ve indir. Programı kur, Gözat dan iso dosyasının yerini göster devam et. Azami 3-4 dakika içinde bellek hazır olur. PC yi bellekten başlat ve Win7 yi kur. Bu yöntem DVD ye göre hem daha hızlı hemde sesiz. Boşuna DVD nin sesini dinleyerek ızdırap çekme.
Arkadaşların dediği gibi DVD ye Kalıbı Yazdır diyerek yazdırıp kullanabilirsin ama ben sana daha pratik yöntem önereceğim. DVD kullanmayacaksın direk USB Bellekten kuracaksın. Bu iş için kullanacağın bellek en az 4 GB olmalı. Şu linkten gerekli programı indir. Bu program Microsofta aittir ve ücretsizdir. http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool "Açılan sayfayı biraz aşağı kaydır. Installation diye bir başlık var. İşte o kısımda programın adının yazdığı mavi renkli kısma tıkla ve indir. Programı kur, Gözat dan iso dosyasının yerini göster devam et. Azami 3-4 dakika içinde bellek hazır olur. PC yi bellekten başlat ve Win7 yi kur. Bu yöntem DVD ye göre hem daha hızlı hemde sesiz. Boşuna DVD nin sesini dinleyerek ızdırap çekme.evet arkadaşlar saynizde sorunum halloldu hepinize çok teşekkür ediyorum ama bir taraftanda şunuda kesinlikle deneyip öğrenmek istiyorum "coskun.abi" :D burada linki tıkladım ama defalarca bakmama rağmen dediğin o mavi renkli link kısmını göremedim tekrardan kontrol edip bilgilendirirsen çok memnun kalırım şimdiden çok teşekkürler herkese kolay gelsin ;)
Ozhan kardeşim Microsoft o sayfayı yenilemiş. Sayfa arayüzü değişmiş. Yeni sayfanın sağ alt köşesinde "Windows7 USB/DVD Download Tool" diye bir başlık var. İşte o program. Ama download linkini sadece üyelere açık hale getirmişler. Sanırım bundan sonra parayla satacaklar. Eskiden direk ücretsiz indirmeye izin veriyordu. Ben ordan almıştım. Senin için Hotfile sitesine Upload yaptım. Bu linkten indirebilirsin. Boyutu 2.5 MB filan. http://hotfile.com/dl/112881403/caa84b5/Win7_USB_Kur.rar.html