bi arkadaşım win 7 kurarken pc nin reset attıktan sonra bi daha acılmadıgını soyluyor şimdi bios ayarlarına da giremiyormuş anakart pilini de sökmesine ragmen bi faydası olmamış ,sadece ilk acılış ekranı geldikten sonra kalıyormuş başka format cd leriyle de acılmıyormuş pc, sizçe neden olabir bu bi çözümü varmı ?
win 7 kurarken sistem çkmüş diyor arkadaşım
hard diski sök oyle dene dedim arkadaşa, tavsiyem işe yaramış düzelmiş pc bence hard disk ömrünü tamamlamış sizce ?
Muhtemelen Bios'Dan Kaynaklanıyor Cd'Yi Başka Yerde Deneyin Aynısı Olursa Cd'De Bir Yamukluk Var Demektir Cd'Sorunsuzca Calışıyorsa Bilgisayarda Bi Halt Oluyordur Belkide Bios'A Yaggın Olmasada rootkit Virüsü Bulaşmış Olabilir Powerdandır Belkide Yada Kablolarda Yanlışlık Vardır Yoksa Sorun Olması İçin Bir Sebep Gözükmüyor
hard diski sök oyle dene dedim arkadaşa, tavsiyem işe yaramış düzelmiş pc bence hard disk ömrünü tamamlamış sizce ?Bu sorun bana okullar başladğından beri oluyor. Benim Anakartımda 4 tane hdd veri kablosu giriş yeri var 2 günde bir değiştiriom zaten Bazı konulardada sölemiştim sonuçta mutluyum :D
hard disk ölse makine acilir. ayrica o olayin bence win 7 ile alakasida yok denk gelmis ya
psuda yada ana kart gitmis
windows 7 ile alakası yok bende vista uzerine xp kurmaya calışırken olmuştu bilgisayar ram doğrulama ekranına kadar gelip orda kalıodu biosa da erişemiodum hdd yi çıkartıp sistemi acmayı başardım sonra biostan hdd controller tipini ACHI den IDE ye getirdim hdd yi taktım sistem acıldı ancak hdd yi tamamen sıfırlamam gerekti bı olalı 1 yıl felan oldu aynı hdd yi kullanıom başka sorun da cıkarmadı o sorunun sebebide ya kurulum cdsindendi yada anlık bi hatadan kaynaklandı bence
ram doğrulama ekranı derken anakartın logosunun gorunduğu ekranı kastetmiştim ve ramlar hatalı değildi aynı ramleri hala kullanıorum
dediğimi tekrar oku bu 1 kez oldu ve ACHI yı IDE ye cevirip hdd yi sıfırladım geçti