Mrb arkadaşlar win 7'yi kurarken windows old klasörünün oluşturulmasını istemiyorum fakat oluşturulacaktır diyor ve başka seçenek sunmuyor, ben tüm sürücülerin sıfırlanmasını istiyorum, bunu nasıl yapıyoruz acaba ?
Win 7 kurulum
Temiz Kurulum yapa bilirsin bunun için Yani Windows 7 üzerine kurulum yada yükseltme yaparsan bu şekilde bir aksiyon verir ancak sen kurulumunu sıfırdan ( Formatlayarak ) yaparsan bir sıkıntı olmaz.
Bunun için makinan daha açılırken CD. Bootlaman gerekli ( CD kurulum yaptıgın düşünerek söyledim ) sonrası çok zor değil NEXT deyip devam et takıldığın yer olursa PM ata bilirsin.
win7 cd sini tak ve bilgisayara reset at.Açılışta cd den onyukleme yapmak için bir tuşa basınız diyecek ver bir tuşa bas.C yi biçimlendir veya hangi sürücüyü formatlıyacaksan biçimlendir ve üstüne kur..
Bilgisayarında önceden kurulu işletim sisteminden geriye hiçbir şey kalmamasını ve yeni bir kurulum yapmayı istiyorsan, Windows 7 kurulumu sırasında "Hangi yükleme türünü istiyorsunuz?" soran diyalog penceresi geldiğinde "özel (gelişmiş)" seçeneğini seçmeli ve ardından bir sonraki ekranda C diskini formatlamalısın.
Bunu yapmak için, "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" diyalog kutusunda, "Sürücü seçenekleri (gelişmiş)" seçeneğine tıkla, C sürücüsünü vurgula ve İleri düğmesine tıkla. Yapmak istediğin biçimlendirme seçeneğini seç (hızlı/normal) ve sonra İleri düğmesiyle devam et. C diski formatlanacaktır. Bundan sonra yüklemeyi tamamlamak için yönergeleri takip etmen gerekiyor.
Yukarıdaki adımda, Sürücü seçeneklerinde C sürücüsünü biçimlendirmeyi (format) seçmezsen, eski Windows dosyaların yine sabit diskte Windows.old klasöründe saklanır. O nedenle, temiz bir kurulum için sürücü seçenekleri menüsünden diski biçimlendirmeyi seçmelisin.
Eğer "yükselt" seçeneğini seçersen, yazmış olduğun gibi eski Windows dosyaların "Windows.old" klasörü altına kaydedilir.