Merhaba Arkadaşlar
Win 7 kullanıyorum ve bir süredir bilgisayara taktıgım flash diskleri ve dvdleri makine otomatik olarak görüp açmıyor. benim bilgisayarım ikonundan girip ilgili ikonun üzerine tıklamam gerekiyor. Denetim Masası > Otomatik Kullan'da "Tüm medya ve aygıtlar için otomatik kullanı etkinleştir" seçili olmasına ragmen bu sorunu yaşıyorum. Sizce sorunu çözmek için ne yapmalıyım?
Teşekkürler
Win 7 "Otomatik Kullan" Sorunu
Kaspersky Internet Security 2013 kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 - 2 aydır bu sorun var.
:D Kaspersky bu duruma yol açıyor daha doğrusu bir güvenlik önlemidir bu isterseniz şu yolu izleyip otomatik kullanı etkinleştirebilirsiniz.
İlk önce Zayıf nokta taraması (Vulnerability scan) yapın bulunan zayıf noktalar(Vulnerability detect) yazana tıklayıp.Sistem zayıf noktaları(1.sekme) Deki En aşağıdaki Tiki işaretleyin(onarılan zayıf noktaları göster)yazana,Sonra orda CD/DVD Aygıtlarının Otomatik başlatılmaları etkin yazanı Geri Al tıklayın.Eğer USb ve bun gibi diğer çıkartılabilir aygıtlarıda taramamasını ve otomatik kullan özelliğini açmak istiyorsan.
Çıkartılabilir aygıtların Otomatik başlatmaları etkin Tıklayıp Geri ala tıklayın.
Eğer sabit disk veya çıkarıp takılabilir belleklerin De otomatik başlatma özelliklerini otomatik çalıştır özelliğinin açılmasını istersen Buna autorun.inf den bulaşan virüslerde dahil bulaşma riski var istiyorsanız.
Sabit sürücülerin Otomatik başlatılmalarını Engelle Kısmına tıklayıp Geri al tıklayın.
@murat5038
Tarif ettigin şekilde "zayıf nokta taraması" yaptım. Çıkan listedeki "CD/DVD aygıtlarının otomatik başlatmaları etkin" bölümünde herhangi bir onarma yapılmamıştı, bu nedenle "onarılan zayıf noktaları göster" yazısı ve tiki aşagıda yoktu. Denemek için onarma yapıp geri aldım fakat bir degişikli olmadı
Maalesef yine olmadı dostum....
O zaman birde şunu deneyin :) anlaşılan kasperskydan yapmıyor veya biryerinde hata yaptınız.
http://www.fanhow.com/knowhow:Di ... _Windows_7_25551361
Bu siteden Resimlere bakarak yapın sadece Burda EN sonki resimde Enable yazana değil disable yazana tıkla eğer yine olmaz ise yeniden başlattıkdan sonra O yeri ayarlanmamış yani not configured yazana tıklayın.
başlat...çalıştır a komut istemi yaz. yönetici olarak çalıştır ve net start shellhwdetection yaz enter yap.
yine olmazsa 'e' de bir cd varken sağ tıkla otomatik kullan seçeneklerini kontrol et
@mhmt06
"Hizmet zaten başlatılmış" şeklinde bir mesaj verdi ve maalesef işe yaramadı. Teşekkür ettim...
@murat5038
Bu kez oldu dostum Bahsettigin yerdeki ayarlardan "yapılandırılmadı" etkin görünüyordu. "Devre dışı bırakıldı"yı tercih edince sorun çözüldü. İlgin ve yardımın için çok teşekkür ederim.
İyi Günler