WİN 7 SANAL OLARAK KURABİLİRMİYM
LÜTFEN YARDIM NE OLUR YAW
Hard disk ve ramin boyutunu arttırıp kurabilirsin..
Kurabilirmisiniz ? Evet.
İş yarar mı ? Hayır.
Kurunca beğenirmisiniz ? Hayır.
Oldukça basit bir şekilde çalışan işletim sisteminize sanki program kuruyormuş gib VMware , virtual pc gibi yazılımlarla sanal işletim sistemleri kurabilirsiniz. Ancak kurmadan önce bilmeniz gereken birkaç küçük ayrıntı var.
1.) Sanal işletim sistemi nrmal sisteminizde bir program gibi çalışır, ayrıca işletim sisteminizden bağımzı boot olup çalışmaz.
2.) Sanal işletim sistemi sstem donanım ve sürücülerini kullanmaz, sanal makina yazılımın atadığı sürücüler ile donanımlarınızı dolaylı olarak kullanır.
3.) Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun sanal işletim sisteminizi kurulumda ayırdığınız ram işlemci gbi kaynaklardan dolayı sanal işletm sistemi çalışırken hem sananl sistem hemde gerçek sisteminiz kasılır.
4.) Sananl işletim sisteminin tüm özelliklerini normal kurulum gibi kullanmazsınız. Örneğin vista windows 7 gibi yazılımların aero vb. özellikleri açılmaz.
5.) Çok iyi bir sistemde bile sanal işletim sisteminde bir nfs, fifa gibi oyun oynamak sadece hayaldir.
Netice itibari ile sanal işetim sistemleri daha çok netten indirilen bir yazılımın sisemem kurulmadan önce dendenmesi, yeni bir işletim sistemini kurmaya karar vermeden önce denemek vb. durumlarda işe yarar asla gerçek işletim sistemi performansında çalışmaz.
Tavsiyem windows 7 kullanmak veya vistayla beraber windows 7 kullanmak için harddiskinizde boş br partition oluşturup orayada windows 7 kurulumu yapın. Sistem açılşnda hangisini seçerseniz o açılacaktır. İsterseniz diğer sistemem zarar vermeden memnun kalmadığınızı kaldırabilirsiniz.