Win 7 Ultimate Sorunu

ersin737
23-03-2011, 12:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Arkadaşlar 3 hafda önce ebay dan Orjinal win 7 ultimate aldım. İngilizce sürümdü fakat Ultimate ler 32 dili destekledikleri için updateler le birlikde Türkce dilini kurdum. iki hafda herşey yolundaydı. etkinleştirme falan da yapıldı. ama son günlerde sisteme bi haller oldu. ilk başda çok geç açılıp çok geç kapanmaya başladı. daha sonra win 7 logosunu görmeye hasret kaldım. ve siyah ekranlarla idare ettim. google da konuyu defalarca araştırdım. ve benim gibi bu tür sorunları olan kişiler gördüm, fakat ne ilginçdir ki, bu insanlar genelde crack den kaynaklanan sorundan dolayı yada bir kaç tane HDD de çift işletim sistemi kullandıkları için bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını gördüm, fakat şu an ben bir kaç kez 32 bit lik kurulum cd siyle sistem onarma ve geri yüklemelerle sistemimi sağ salim açdım. buraya kadar herşey güzeldi. bi kaç gün normal seyrinde açıldı. sonra gene geç kapandı ve açılmadı.

1-Kurulum cd le gene kurtarma yapıyım dedim, olmuyor, boot ettim ve cd den ön yükleme yapıyorum. sadece siyah ekran ve büyük mause imleci geliyor.

2-Aynı şekilde başlangıçda F8 e basarak, diğer açılış seçeneklerinin hepsini denedim, safe mode, vs. ama buna rağmen gene siyah ekran ve büyük mause imleci.

3-Net den araştırdım bios update falan yapın demişlerdi, pc açılırken başlangıçdaki programları kapatın falan, onlar zaten yapıldı.

4-CClear ve deffragler gibi programları zaten söylemiyorum. hepsi genellikle kullandığım programlar.

Sistem Özellikleri.

MSI Mainboard P43T-C51 Socet 775

Intel Core 2 Quad Q8200

Kıngston 4 gb DDR2 RAM

Nvdata 9800 gt 256 bit Ekran kartı

Samsung 103 SJ 1TR HDD

Samsung Hardiski sistemle beraber aldım. şuan da iki tane hardiskim var. ama tek işletim sistemi kullanıyorum. ikiside SATA, ve ikiside anakart a takılı durumda.

Arkadaşlar şuan karşınıza bütün herşeyi denemiş ve araştırmış biri olarak karşınıza çıkıyorum. yardımcı olur yada görüş bildirirseniz sevinirim.  son olarak bir kaç gün önce Internet exp 9 u kurdum. etkilermi bilmem ama genede yazıyım deddim.

Hepsinden önemlisi sistemi boot edip, cd başlattığım zaman bile önce ön kurulum aşamasında win7 logosunu görüyorum ama sonra gene siyah ekran ve büyük mause imleci, acaba donanımsal bişey olabilir mi? yada Bıos a bağlı. çünkü şu durumda Format bile atamıyorum. :(

Saygılarımla

Jubei76
23-03-2011, 13:16   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Öncelikle geçmiş olsun diyorum,uzun bir yazı ve sonunda benim anladığım galiba işletim sistemi ile sorunun var ?
ilk önerim olarak önce Bios sıfırla sonra daha önce kullandığın başka bir işletim sistemi mesela Xp olabilir onu kurmayı dene eğer Xp kurulursa bilgisayarının donanımları ile problem olmadığını anlarız ama yok Xp,de kurulmazsa o zaman sorunu donanımlarda aramak gerekiyor ama anlattıklarından anladığım kadarı ile büyük ihtimalle sorun işletim sistemi.

bu dediğimi bir dene olmazsa uzay montaj ile sadece bilgisayarın ana bileşenleri ile donanım test,i yaparsın.

Son Düzenleme: Jubei76 ~ 23 Mart 2011 13:18
ersin737
23-03-2011, 22:00   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Anladım, yardımın için sağol, anlattıklarını bir deniyim. bu arada biraz önce sistemi açdım. siyah ekranda uzun süre bekledi sonra kendiliğinden açıldı. ama sorun devam edicek, buna eminim. ben biraz da SATA HDD den şüpheleniyorum ili hardisk takılı ikiside SATA  Samsung 1 TR yi dediğim gibi yeni aldım. eski takılı olan hardisk 120 gb ve 3 e bölünmüş şeklindeydi. C-D-E kurulum yaparken burdaki C yi yani ismini değil C yi boşaltdım. iki sistem olmasın diye. s yeni hardsik e kurulum yapdım. sanırım şuan  ikisini de C olarak görüyor. Orjinal alalım dedik, paramıza rezil olduk. :))  seyse sonucu yazarım. tekrardan sağol.