Merhaba arkadaşlar , bilgisayarıma Win 7 Ultimate kurulu, lisanslıdır, sorunsuz çalışıyor; antivirüs programım Mcafee total 2011 lisanslı... Seagate 1TB harici disk ve 16GB sandisk flash usb var elimde . bunları bilgisayarın usb bağlantılarına takınca bir müddet sonra yaklaşık 15 dk sonra , her hangi bir kopyalama işlemi yaptığımda ise işlem başladıktan 10-15 saniye sonra windows donuyor tamamıyle. hiç bir tuş çalışmıyor cevap vermiyor sadece power düğmesinden sistemi kapatabiliyorum ancak. bu durum GÜVENLİ KİP te ise hiç yaşanmıyor kopyalama vs işlemleri aksamadan yürüyor. Harici disk vd. başka bilgisayara vistaya taktım donma olmadan çalışıyorlar. sisteme format atmadan bi yardım lütfen...
soru:
1- güvenli kipte devrede olmayan ama normal windowsta usb takınca sistemi donduran nedir. bunu nasıl çözerim.
2- normal windowsta usb kopyalama hızı USB 2,0 de saniyada 10-20 mb arası iken güvenli kipte 70 mb a kadar çıkıyor. bunun sebebi nedir.
sevgi ve saygılarımı sunarım cevaplayacak arkadaşlara...
Win 7, USB takınca donma sorunu YARDIM LÜTFEN
Aynı sorun bende de vardı çözülmüyordu, sonra bir anda çözüldü. tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama, sorun Usb den olabilir. Ya da uyumluluk sorunu...
kablosuz olarak sadece mouse bağlı..microsoft kablosuz mouse..virüs tarama Mcafe güncel..windows daima güncel..bios güncel..anakart vs güncel..güvenli kipte sorun olmuyor ama windowsta ise böyle değil malesef..güvenli kipte çalışması iptal edilen ama normal windowsta aktif olan şey soruna yol açıyor ama sorun ben onu bulamadım.
Sorunun muhtemelen 16 gb kartta okuma yazma sorunu olmasinda. Karti güzelce formatla hizli format atmadan o sekilde dene kardes.
Ayrica usb portlarda ariza olayi icin baska usb aletler takip denemelisin söyledigin bilgilerle fazla bir sey söylemek zor ama Windowsun Cd, Dvd yada bu tarz usb aletlerde yazma okuma yaparken donma yapma sorunu eskiden beri olan bir sey bu tarz durumlarda okuma yazma sorunu varsa pc kitleniyor.
Ayrica formata ragmen düzelmezse Antini kaldir herhangi bir baska anti ile dene.