Bilgisayarımın özellikleri:
İslemcim:DualCore Intel Pentium E6500, 2933 MHz (11 x 267)
Anakartım: Gigabyte GA-G41M-Combo v1
Ekran kartım: nVIDIA GeForce 210
Ram: 4 GB TEK SLOT KINGSTONG DDR3 1333 MHZ
Hdd: seagate 500 GB
İşletim sistemim: win 7 ultimate sp 1 64 bit
Sorunlarım:
Birinci sorunum:
Bilgisayarım ara sıra boştayken bile donuyo bi 20 25 sn kilitli kalıyo sanki maus mavi daire şeklini alıyo (win 7 kullananlar bilir mavi daireyi..) bu neredeyse her pc başına geçtiğimde 4 5 sefer oluyo ( pc ye akşamları geçerim 19.30 22.30 arası ı 2-3 saat ortalama) ve bir seferinde chrome açıkken dondu pc ve sol alt köşede ön bellek bekleniyor... şeklinde bi yazı dikkatimi çekti ve bu sorunu araştırdım chrome nin ön belleğini temizlememi önerdiler temizledim ama sonuç aynı yine yapıyo aynı şeyi..
*********************************************************************************************
İKİNCİ SORUNUM:
Winrar ile sıkıştırma yaparken (sadece sıkıştırma başka hiç bi program açık değilken buna chrome de dahil en ufak bişi açık değilken) işlemci kullanımı yüzde 80 90 oluyo (bu değerleri win 7 de olan cpu ve ram ölçme aracı sayesinde biliyorum.
*********************************************************************************************
ÜÇÜNCÜ SORUNUM:
Arkadaşımın bilgisayarında 512 mb paylaşımlı ekran kartı var 2 gb ram var xp işletim sistemi yüklü 32 bit Euro Trucks Simulator 2 yi en yüksek ayarda akıcı bi şekilde oynuyo ben orta seviyede bile oynayamıyorum ufak ufak kasıyo ( windows performansı ayarladan en iyi performans için ayarlayı seçip oynadım sonuç değişmedi game boster ı indirdim oyun kipine geçtim sonuç değişmedi gameboster la birşletirdim oyunu hani performanslı olsun die onun ordan girdim sonuç yine değişmedi...
Yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar şimdiden teşekürler
Notlar:
Format attım sonuç hepsibnde aynı hem oyundayken hem winrardayken donma sorunu için herşey aynen geçerli
ram ın yerini değiştirdim sonuç yine aynı
hdd nin güç kaynağı kablosunu cd romun kiyle değiştirdim sonuç yine aynı
anakart üzerindeki girişleri söküp tekrar sıkı sıkı yerlerine oturttum ve kasayı temizledim sonuç yine aynı
disk birleştrme temizleme gibi hdd araçkarını kullandım sonuç yine aynı... :(
Dip Not: kasamda herhangibi bi ses yada zorlanma tarzı bi gürültü vs yok açılışı falanda gayet hızlı 6 7 sn gibi kısa bi sürede açılıyo..