Win 7 yavaşlama ve donma sorunu

Kapalı Hesap (190788)
02-01-2013, 21:16   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
140 mesaj

Bilgisayarımın özellikleri:

İslemcim:DualCore Intel Pentium E6500, 2933 MHz (11 x 267)

Anakartım: Gigabyte GA-G41M-Combo v1 

Ekran kartım: nVIDIA GeForce 210

Ram: 4 GB TEK SLOT KINGSTONG DDR3 1333 MHZ

Hdd: seagate 500 GB  

İşletim sistemim: win 7 ultimate sp 1 64 bit

Sorunlarım:   

Birinci sorunum:

Bilgisayarım ara sıra boştayken bile donuyo bi 20  25 sn kilitli kalıyo sanki  maus mavi daire şeklini alıyo (win 7 kullananlar bilir mavi daireyi..)  bu neredeyse her pc başına geçtiğimde  4  5 sefer oluyo ( pc ye akşamları geçerim  19.30 22.30 arası ı 2-3 saat ortalama)   ve bir seferinde  chrome açıkken dondu pc ve   sol alt köşede ön bellek bekleniyor...    şeklinde bi yazı dikkatimi çekti  ve bu sorunu araştırdım chrome nin ön belleğini temizlememi önerdiler temizledim ama sonuç aynı yine yapıyo aynı şeyi..

*********************************************************************************************

İKİNCİ SORUNUM:

Winrar ile sıkıştırma yaparken (sadece sıkıştırma başka hiç bi program açık değilken buna chrome de dahil en ufak bişi açık değilken) işlemci kullanımı yüzde 80 90 oluyo (bu değerleri win 7 de olan cpu ve ram ölçme aracı sayesinde biliyorum.

*********************************************************************************************

ÜÇÜNCÜ SORUNUM:

Arkadaşımın bilgisayarında 512 mb paylaşımlı ekran kartı var 2 gb ram var xp işletim sistemi yüklü 32 bit  Euro Trucks Simulator 2 yi en yüksek ayarda akıcı bi şekilde oynuyo ben orta seviyede bile oynayamıyorum ufak ufak kasıyo ( windows performansı ayarladan en iyi performans için ayarlayı seçip oynadım sonuç değişmedi game boster ı indirdim oyun kipine geçtim sonuç değişmedi gameboster la birşletirdim oyunu hani performanslı olsun die onun ordan girdim sonuç yine değişmedi...

Yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar şimdiden teşekürler

Notlar:

Format attım sonuç hepsibnde aynı hem oyundayken hem winrardayken donma sorunu için herşey aynen geçerli

ram ın yerini değiştirdim sonuç yine aynı 

hdd nin güç kaynağı kablosunu cd romun kiyle değiştirdim sonuç yine aynı 

anakart üzerindeki girişleri söküp tekrar sıkı sıkı yerlerine oturttum ve kasayı temizledim sonuç yine aynı

disk birleştrme temizleme gibi hdd araçkarını kullandım sonuç yine aynı... :(

Dip Not: kasamda herhangibi bi ses yada zorlanma tarzı bi gürültü vs yok açılışı falanda gayet hızlı 6 7 sn gibi kısa bi sürede açılıyo.. 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (190788) ~ 02 Ocak 2013 21:17
black_flood
02-01-2013, 21:29   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

buna herhangi bir virüs yada kullandığın antivirüs yazılımı yada kurulu olan program yada eklentide sebep olabilir. combo fix ile tarat sistemini ilk önce.

Kapalı Hesap (190788)
02-01-2013, 21:37   |  #3  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj

öncelikle gösterdiğin ilgi için teşekür ederim arkadaşım  bu programı indirmek için önerdğin bi site varmı yada link verirsen sevinirim.. iyi akşamlar.

murat5038
02-01-2013, 23:32   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

cromedaki donma eklentilerden ve ram yetersizliğinde kaynaklanıyor.Winrar sorunu ise normal winrar işlemciye yüklenir boşda bile olsa Oyun için ise ekran kartın yanlış driver kurulu veya hiç kurulu değil.Diğer güncellemeler vs de doğru olduğunu sanmıyorum anlatımına göre.Combofixi kullanmayı bilmiyorsan boşa deneme bilgisayara birdaha format atmak zorunda kalabilirsin.

daMned
02-01-2013, 23:56   |  #5  
daMned avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
138 mesaj

ComboFix Buradan temin edebilirsin. Yanlız indirdiğin dosyayı winrar içerisine ekle ilk önce. Çünkü çalıştırdıktan sonra kendini imha ediyor. Yinede lüzum olmadıkça ComboFix kullanmak tavsiye edilmez. Virüs yoksa işletim sistemini bozar.

Son Düzenleme: daMned ~ 02 Ocak 2013 23:58
Kapalı Hesap (190788)
03-01-2013, 07:44   |  #6  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj
Alıntı: murat5038  
cromedaki donma eklentilerden ve ram yetersizliğinde kaynaklanıyor.Winrar sorunu ise normal winrar işlemciye yüklenir boşda bile olsa Oyun için ise ekran kartın yanlış driver kurulu veya hiç kurulu değil.Diğer güncellemeler vs de doğru olduğunu sanmıyorum anlatımına göre.Combofixi kullanmayı bilmiyorsan boşa deneme bilgisayara birdaha format atmak zorunda kalabilirsin.

arkadaşım gösterdiğin ilgi için teşekür ederim öncelikle chrome daki eklentilerden söz etmişsin onun hakkın detaylı bi fikrim yok ama ram yetersizliği hakkında şunu söyleye bilirim bu win 7 de  cpu ve ram ölçer aracı sayesinde sistem yüzde 100 yükteyken bile ram kullanımının max yüzde 27  30 unu kullandığını gözlemledim bu sonucu görev yönetici ile de tasdik ettim.

ekrankartı driver ını ve  win 7 nin diğer güncelleştirmelerini  windows uptade ve Driver checker programı (ücretli versiyon) doğrultusunda gerçekleştiriyorum   ayrıca oyun kaynaklı sorunum sonrasında ekran kartı driver ımı  nvidia sitesinden birebir manuel olarak yaptım 310.70 i yükledm

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (190788) ~ 03 Ocak 2013 07:55
Kapalı Hesap (190788)
03-01-2013, 07:48   |  #7  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj
Alıntı: daMned  
ComboFix Buradan temin edebilirsin. Yanlız indirdiğin dosyayı winrar içerisine ekle ilk önce. Çünkü çalıştırdıktan sonra kendini imha ediyor. Yinede lüzum olmadıkça ComboFix kullanmak tavsiye edilmez. Virüs yoksa işletim sistemini bozar.

ilgin için teşekür ederim arkadaşım  combo fix i pek kullanmadım ama sizden önce konu ile ilgili ilk görüş bildiren arkadaşın görüşü doğrultusunda bir comboFix indirim tarattım herhangibi bişi çıkmadı bi komut sayfası açıldı ve complate 1 complate2 complate3 şeklinde 99 a kadar gitti ve tarama tamamlandı şeklinde bi yazı belirdi daha sonrasında komut penceresini kapattım..